Lumetormi hoiatus

1018

Riigi ilmateenistus on väljastanud kogu Eestile 2. taseme hoiatuse. Teisipäeva ööl (11.-12.01) on oodata alates lääne poolt tihedat lörtsi- ja lumesadu, mis laieneb saartelt mandrile ning mitmel pool hakkab tuiskama.

Teisipäeval on oodata tihedat lumesadu ja tuisku ning kagutuule tormi. Ööpäeva jooksul lisandub orienteeruvalt 10-15 cm, Ida-Eestis ~5 cm lund.

Öö hakul tugevneb rannikul kagu- ja lõunatuul puhanguti 20 m/s, saartel ning mandri lääne- ja looderannikul puhanguti 23 m/s, Hiiumaal ja Saaremaal vastu Läänemerd kuni 25 m/s. Sisemaal tugevneb pärast keskööd kagu- ja lõunatuul puhanguti 15, hommikul 17 m/s. Lumesadu laieneb üle mandri, tuiskab, Lääne-Eestis sajab ka lörtsi.

Päeval jätkub lumesadu ja tuisk. Tuul püsib väga tugevana õhtuni, siis veidi nõrgeneb.

Lumelisa toob veel ka kolmapäeva öö ja kuigi tormised tuuleiilid vaibuvad, siis tuisuks ja pinnatuisuks on kagu- ja idatuul veel piisvalt tugev.

Liiklusolud muutuvad keeruliseks!

Tähelepanu! Tihe lume- ja lörtsisadu halvendab nähtavust. Teedele tekkivate tuisuvaalude ja tugeva külgtuule tõttu sõidukite juhitavus halveneb.
Tormituul võib puid murda ning põhjustada elektri- ja veekatkestusi. Laeva- ja praamiliiklust mandri ja saarte vahel võib samuti tormituul häirida või mõneks ajaks katkestada.

lm on ohtlik. Esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Tuleb olla väga tähelepanelik ja jälgida pidevalt ilmaprognoosi. Ole teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgi kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi.


Kino maale
EelmineTeenetemärk Tartumaa Kuldne Tammeoks ootab nominente
JärgmineKambja kool võtab tööle abiõpetaja