Ärgem hävitagem viljapõlde!

183

Lumetaat on kostitanud meid tänavu aasta heldelt ning tolm mootorsaanidelt on pühitud. Saanidega sõitmine võib olla tõeliselt nauditav ja vahva, kuid selleks, et kõik saaksid talvevõlusid nautida, peaksime me tähelepanu pöörama ka viisakusreeglitele ning austama põllumeeste tehtud tööd ja vaeva.

Saanide tõmmet ning tippkiirust on kindlasti kõige parem testida suurtel põldudel kuid paha-aimamatult tehakse sellega kahju põllumaale ning lume all peituvale viljale. Selleks, et kõigil oleks meeldiv talv kirjutame talunike poolt mõned tähelepanekud:

  • Talunikud soovitavad juba enne lume maha tulekut mõelda sellele, kus saaniga sõita plaanitakse. Soovitav oleks veenduda, et tegemist ei oleks maaga, kus kasvab talivili.
  • Kui on soov sõita kindlal maaalal, tuleks enne välja selgitada kellele maa kuulub ning küsida luba.
  • Saaniga kiirendades veenduge, et seljataha ei jää puhast mulda. Just kiirendades on oht põllumaad ning teiste inimeste tööd kahjustada kõige suurem.

Austame talunike tööd ja vaeva!

Eesti talupidajate keskliit

Kino maale