Põllumajandusmuuseum on positiivne!

608
Väikeseid loomasõpru kutsume meie ponide Mossa ja Printsiga tutvust sobitama ning nendega ratsutama. Teised laudaloomad – jänesed, kitsed, lambad – paluvad samuti paitusi ja ega pardid ning hanedki tähelepanuavaldustest ära ütle.

Eriskummaline aasta 2020 on selja taha jäänud ja uus aasta rõõmuga vastu võetud. Kui elu meie teele raskeid kive veeretab, siis tuleb leida võimalused nendest kividest üle või ümber ronida. Muuseumirahvas on positiivselt meelestatud ja lootusrikas, et 2021. aastal saame rohkem ühiseid ettevõtmisi läbi viia ja üksteisele rõõmu pakkuda.

Jaanuaris alustasid meil taas kokakoolid. Perenaine Tiina on valmistanud ette teemasid terveks aastaks. On ju tore õppida või meelde tuletada maitsvate roogade tegemist, toorainete valimist, serveerimist. Ühiselt degusteerime valminud toitusid ning osalejatele anname retseptid kaasa.

Kokakoolid veebruaris

6. veebruar – Vastlad! Pärmitainas, vastlakuklid, kohupiimakorbid, kaneelirullid

20. veebruar – Vabariigi aastapäev! Võileivatort ja „Magus pidupäev“

Kui tahad oma seltskonnaga kokkama tulla, siis kirjuta myyk@memu.ee ja anna teada. Valime üheskoos sobiva aja ja teema. Korraga saab osaleda 5-10 inimest. Hind 20 € osalejalt. Jälgi meie kodulehte www.maaelumuuseumid.ee ja Facebooki, et olla kursis tulevaste kokakoolidega.

Piirangutega detsembrikuu tõmbas kriipsu peale paljude laste ootusele tulla muuseumi jõulumaale. Kuid jõulumaast on nüüdseks saanud talvemaa ja lastegruppidele korraldame meeldejääva talveprogrammi 29. jaanuarini. Tegevus toimub vabas õhus, aga mitte lageda taeva all!

Aasta pimedaim aeg on täis salapära, juhtuvad imetabased lood – loomad hakkavad rääkima, võluvõpsikus hiilivad paharetid. Sõbralik meel ning tragi koostöö aitavad raskustest võitu saada ning takistustele vaatamata teekonna lõpus valguse ja soojuse juurde jõuda, kus lapsi ootab heade soovide kotike, lõke, soe tee ja hõrk amps.

Veebruaris kutsume lastegruppe vastlaprogrammi. Programm kestab kuni 90 minutit ja maksab 9 € laps, õpetajad tasuta, lisasaatjad (vanemad) 4 €. Laste arv grupis on 10-25. Info ja registreerumine haridus@memu.ee, tel 5373 7124.

Traditsioonilisi suursündmusi – Jaanipidu, Tõuloom jt – soovime vaatamata koroonaolukorrale siiski korraldada. Peame pöialt, et asjad väga kriitiliseks ei lähe!

EVELIN ANJA,
SA Eesti Maaelumuuseumid
turundus- ja kommunikatsioonijuht

Kino maale
EelmineTalupoeg Georg Beck aitas eestlastel laulurahvaks saada
JärgmineKülitse Aida Peosaal on tublisti arenenud