Loometalgutele unistust ellu viima

588
Tiia Järvpõld

Olen Tiia Järvpõld ja olen teostamas ühte hullumeelset unistust. Nimelt soovin korraldada (loodetavasti suve teisel poolel) stand-up stiilis vestlusõhtu „Eriti Eriline Eraelu”.

Unistus sai tõsisema alguse Tartumaa loometalgutel oktoobris 2020. Vestlusõhtuga soovin inspireerida inimesi elama oma elu ilma takistusteta – ma arvan, et inimesed loovad endale ise takistusi ja suudavad neid ka ise loovalt ületada.

Seisan selle eest, et toetada erivajadustega inimesi teel iseseisva, ligipääsetava, täisväärtusliku elu poole. Soovin, et nad julgeksid unistada ja oma unistusi teostada. Võime küll koos mõelda, aga julgus unistada ja see ellu viia tuleb ikkagi igaühe enda seest.

Vestlusõhtutel jagan inspiratsiooniks oma elukogemust natuke üle võlli. Usun, et läbi naeru saab rääkida väga tõsistest asjadest ja läbi ühe elukogemuse saame rääkida elust endast. Vestlusõhtute läbi soovin ulatada nii käe (või jala), kui südame neile, kes veel kahtlevad võrdväärse elu võimalikkuses. Minu arvates võrdväärne elu tähendabki seda, et igaüks sooviks ja saaks oma elu rahuldust pakkuvalt ja õnnelikult elada ning olla lihtsalt üks kõigi teiste seas.

Loometalgute juurde jõudsin juba 2019. a. sügisel Võrumaal, kus osalesime Kuldvõtmekese meeskonnaga. Järgmistel ehk IV Vunki mano! loometalgutel võitsime Heaolu eripreemia. Loogiline jätk oli minna Tartumaa loometalgutele, kuna olen ise pärit Kastre vallast Tartumaalt.

Praeguseks on Kuldvõtmekese meeskond kahanenud 2-liikmeliseks, aga ma ei ole pettunud. Ehk ongi see omamoodi positiivne. Peaeesmärk on luua korralik Kuldvõtmekese Fond, mille kaudu pakkuda eelkõige vaimset ja hingelist tuge ning julget inspiratsiooni kõigile, kes seda vajavad.

Loometalgud on näidanud, et oleme kõik millegi loojad, olgu meil siis erivajadus või mitte. Sellepärast tunnengi ma ennast teiste loojate seas superhästi ja ma loodan, et ka teised tunnevad sama.

Kohtume Kõrvekülas 1.-2. oktoobril 2021 ja armastame ikka oma unistusi teoks teha.

Tiia Järvpõld
Blogija „Tiia elu“ ja Kuldvõtmekese Fondi eestvedaja

Kino maale
EelmineAardla poldri maaparandusühistu asutamiskoosolek
JärgminePolitsei otsib Tartumaal kadunud 52-aastast Avot (otsingud lõppenud)