Õuesõppe avamispiknik Kambja lasteaias

1666

Taas on käes kevad oma päikseliste ilmadega ning ka Kambja lasteaias „Mesimumm“ on kevadised toimetused hoo sisse saanud. Juba sügisel alustasime ettevalmistustega kevadiseks õuesõppe hooajaks, tellides Kambja kooli tööõpetuse õpetajalt Raimond Käsilt vankrid, millega oleks hea vahendeid vedada ja võib-olla vahel ka lapsi. OÜlt Järva Puit tellisime piknikulauad, et lastel oleks hea õues õppetegevusi teha ja süüa. Ka õpetajad said endile lastaia asutamise 60 aasta juubeliks lasteaia logoga vihmamantlid, et õuesõpe sujuks vihmast ja tuulest hoolimata!

14. aprill oli päev, kuhu olime juba sügisel planeerinud õuesõppe avamise. Ürituse toimumise päeval paistis särav kevadpäike ning avamine sujus hoolimata COVIDist suurepäraselt. Lastele ja õpetajatele anti üle vankrid ja piknikulauad, mis leidsid ka kohe kasutust. Mudilastele kuulutati välja õuealalt kivide korjamise võistlus ning aktiivne tegevus algas. Kivid korjatud, moodustati neist üks suur hunnik ning vaadeldi ja uuriti kive, püüti ära arvata, kui palju neid seal küll olla võiks. Üks vahva poiss arvas, et mustmiljon tuleb küll ära!

Pärast rasket tööd lasti suupistetel hea maitsta ja lapsed jätkasid oma igapäevaste mängudega. Nüüdsest ootavad neid ees uued põnevad tegevused õues!

Täname Raimond Käsit, kellega meil on meeldiv koostöö. Tänu temale said koolimaja rühma lapsed oma rühmaruumis kurke kasvatada ja neid nautida; Raimondilt said Päikesejänkud ka kurgitaimed. Samuti sai lasteaia õueala endale ilusad värvilised lindude pesakastid.

Ilusat kevade algust!

KAISA KURIK,
lasteaia Mesimumm õppejuht

Kino maale
EelmineKülalisõpetajaks Vabariigi President
JärgmineÜlevaade kooli- ja lasteaiakohtade vajadusest vallas