Rahatarkuse veebiviktoriini võitis ÜG õpilane Andra Reinhold

441

25. märtsil toimus Eestis esimest korda gümnasistidele ja põhikooli lõpuklassidele suunatud Eesti Panga korraldatud rahatarkuse veebikonverents „Kas raha annab vabaduse?“.

Veebikonverentsist võtsid osa Ülenurme gümnaasiumi 11. klassi majandusmatemaatika valikkursuse õpilased. Kuulati edukate investorite Jaak Roosaare, Kristi Saare ja Viljar Arakase nõuandeid, muusiku Tanel Padari selgitusi, kuidas ta jõudis säästmise abil investeerimiseni, õpilasfirmade Münt ja EHA ning ettevõtluskoolitaja Mart Vainu edulugu, saadi osa startupperite Joan ja Kristjan Kangro ettevõtjateest krüptoraha ja robotiteni. Konverentsi lõpus said kõik osalejad panna oma rahaga seotud teadmised proovile veebiviktoriinis.

Rahatarkuse veebiviktoriini esikoha võitis enam tuhande õpilasega võistlusel Andra Reinhold 11.a klassist, kes suutis anda õiged vastused kõigile 15 küsimusele, pealegi ajaliselt kõige kiiremini.

Andra lühikommentaar pärast veebiviktoriini: „Viktoriini võitmisel valdas mind siiras rõõm, olin üllatunud. Omandatud teadmised kandsid vilja! Suuresti mõjutas mu tulemust Ülenurme gümnaasiumi õpetajate vaevarikas töö.

Konverents oli kaasahaarav, vaatajaskonnal oli võimalus kõnelejatele küsimusi esitada, paeluv oli kuulata kogenud inimeste nõuandeid ja õpetusi. Sain nii mõnedki head soovitused kirja pandud ning ideid, kuidas oma rahaasjadega edaspidi toimetada.“

OLEV SALUVEER,
Ülenurme gümnaasiumi direktor

Kino maale
EelmineÜlevaade matkamängudest „Õnne maa“
JärgmineSinu kohvik meie muuseumis