Sport ja külm käsikäes

17318
Liuväljak on saanud nii populaarseks, et mõnel õhtul uisutatakse siin isegi autotulede valguses. Igal nädalal toimub jäädisko. Foto: Kaspar Koolman

Alustame kõigepealt möödunud aastast. Traditsiooniliselt võtame Ülenurme gümnaasiumis aasta kokku ÜG aasta sportlase tiitli andmisega. Sel korral andis oma hääle veerandsaja väga tubli kandidaadi poolt 265 koolipere liiget. ÜG aasta sportlane 2020 tiitli pälvis suusataja Kasper Lee (11.b), keda treenib Rauno Tiimann.

Kohe pärast tiitli saamist näitas Kasper suurepärast minekut noorte EMV-l, pälvides sprindis 2. ning 10 km sõidus 3. koha.

ÜG Aasta sportlane – Kasper Lee

Kohe uue aasta esimesel päeval alustasime liuväljaku rajamist ÜG spordihoone parklasse. Praeguseks on see leidnud kindla koha uisutajate südames ning väljak on hõivatud varahommikust hilisõhtuni. Samuti on võimalik uisutada Tõrvandis spordihoone kõrval ning Aasa elurajoonis.

Suusarõõme saab nautida Silmapiiri tänava pargis oleval ovaalil ja Tõrvandi parkmetsas, kus sõita saab nii klassikas kui vabatehnikas.

Oleme kuulutanud veebruari ka talispordikuuks, mille raames toimuvad koolis mitmed üritused. Igal nädalal toimub jäädisko, samuti suusasprint ja vastlapäeval tegime reesõitu.

Ka õpetajad ei ole ununenud – nemad käisid räätsamatkal.

Veebruar on teatavasti külmakuu. Paraku on määrused seadnud piirangud kehalise kasvatuse tundide läbiviimisele õues, mis paljudel selle aasta koolipäevadel ei oleks üldse lubanud välitunde läbi viia! Samas soovitatakse koolidel koroonaohu tõttu võimalikult palju õuesõpet rakendada, samal ajal teisest otsast keelates õue minemast… Terve mõistus on siinkohal küll väga teretulnud. Mure ei olegi niivõrd külmakraadides ja tuule tugevuses, vaid valesti valitud riietuses. „Ei ole halba (külma) ilma, on valesti valitud riietus“ – seda ütlust on paljud ilmselt kuulnud. Kui riietuda mitmekihiliselt, katta paljad sääred, seljad, kanda mütsi, torusalli ja kindaid, siis aktiivselt liikudes ei hakka kindlasti kellelgi külm. Samuti on koolitund selleks liiga lühike, et külm saaks kahju tekitama hakata, kui oled õigesti tunniks ette valmistatud.

17. veebruaril algas Ülenurme gümnaasiumis õpetajate vaktsineerimine. Kahel päeval sai Astra Zeneca esimese doosi kätte 81 gümnaasiumi ja muusikakooli õpetajat ja töötajat. Pildil Kaspar Koolman, gümnaasiumi spordijuht.

Pöörakem tähelepanu õigesti valitud riietusele, mitte termomeetrinäidule!

Sporditaristu Ülenurmel areneb samuti jõudsalt.

Hiljuti avalikustati spordihoone rekonstrueerimise plaanid. Loodame alustada ehitusega juba sel suvel. Järgmise õppeaasta ajame läbi ilma spordihooneta. Saame küll kasutada Tõrvandi väikest spordihoonet, aga valdav osa tunde on aasta ringi väljas. Taas on ülioluline märksõna „sobilik riietus“.

Staadion saab suveks valmis. Praeguseks on paigas tribüün, ala piiratakse uue aiaga. Aprillis-mais alustatakse rajakatte paigaldust, selle joonimine ja viimistlus jääb juunisse. Staadionil pakutavate teenuste ja sündmuste info ilmub kooli kodulehele.

On, mida oodata!

KASPAR KOOLMAN,
Ülenurme gümnaasiumi spordijuht

Kino maale
EelmineUued ajad – uued väljakutsed ka meie võimlejatele!
JärgmineVallavolikogu jaanuariistung