Au heategijaile!

449

Aarike hooldekeskus on tagasihoidlik asutus, asub Kambja valla territooriumil looduskaunis kohas.

Nagu ikka, vajab taoline asutus heakorrastustöödel kangesti töökäsi. Kunagised töölised praegu enam ei suuda. Neid saadavad vaid hiilgeajad – kunagised mälestused.

Tõelised üllatuspäevad oli aga 7. ja 8. oktoober, kui meie õuele kogunes hulk võõraid inimesi, kellel kaasas saed, kirved ja lustlik meel.

Aega viitmata alustati tuulemurru koristamist. Kohal oli mitu traktorit. Meie asutuse maipõrnikas häälitses vapralt suurte masinatega kaasa – turtsudes tähtsalt: „Mina ju ka siin!“

Moodustati mitu brigaadi – kes langetas puid, kes tassis oksi ja tegi tuld. Ägedamad mehed võtsid oma hooleks puude lõhkumise.

Hoolealustest olid abiks Andrei ja Valter. Töötajatest meie võrratu majandusjuht Taivo Tera ja rõõmsameelne Margus Elmet – nemad suudavad kõike, suvel panid nad oma jõududega isegi kiviplaatidest kõnniteed.

Tuulemurru koristamist jätkus mitmeks päevaks. Viimaks võttis hooldatud ala päris metsapargi ilme. Oma kätetööst tundsid rõõmu nii tegijad kui vanakesed, kes küll olid vaataja osas.

Aarike hooldekodu juhtkond, õde-perenaine Urve Kähr ja kokk Ene Hurt hoolitsesid ka tööliste maitsva kõhutäie eest, sest kangemgi kott ei seisa tühjalt püsti.

Kui kõht täis, asuti jälle puude kallale. Töö kestis lausa videvikuni.

Kes need heategijad ja rõõmutoojad olid?

Lõviklubide LC Tartu Tamme ja LC Toome ning Tartu Leo-klubi (vabatahtliku noorteorganisatsiooni) esindajad.

Aarike hooldekeskuse vanakesed tänavad väga vabatahtlikke aitajaid. Suur tänu kõikide vanurite poolt.

Taevas aidaku heategijaid!

Linda Sults

Kino maale
EelmineEakad sünnipäevalapsed Kambja vallas
JärgmineVastsündinud vallakodanik