Kodakondsus- ja migratsioonibüroo soovitab dokumendivahetust mitte jätta viimasele minutile

475

ID-kaart.Lõuna-Eestis on ligi 90 000 inimest, kellel 2012. aastal dokumendid aeguvad ning seetõttu soovitab Lõuna prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo mitte jätta dokumendivahetust viimasele minutile.

ID-kaart.Lõuna-Eestis on ligi 90 000 inimest, kellel 2012. aastal dokumendid aeguvad ning seetõttu soovitab Lõuna prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo mitte jätta dokumendivahetust viimasele minutile.

Soovitatavalt tuleks uut dokumenti taotleda vähemalt kuus kuud enne olemasoleva dokumendi kehtetuks muutumist. Samuti tasuks enne suvepuhkust üle vaadata laste isikut tõendavate dokumentide kehtivusajad.

Mugavamaks ja kiiremaks teenindamiseks soovitab prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo juhataja Sirje Orgel inimestel, kel on vaja vahetada ainult ID-kaart, edastada taotlus posti teel või panna täidetud taotlus teeninduses olevasse postkasti.

Uue biomeetriliste andmetega passi taotlemiseks tuleb siiski ise teenindusse pöörduda, kuna passi kantakse dokumendi kasutaja sõrmejäljed. Dokumendi saab kätte teenindusest.

Otepääl avati täiendav teeninduspunkt

Seoses prognoositud dokumentide taotluste hüppelise tõusuga avati aprilli lõpus Lõuna-Eestis klientide teenindamiseks täiendav teeninduspunkt Otepää konstaablijaoskonna juures.

Koostöös Otepää vallaga avatud teeninduspunkti eesmärgiks on dokumentide taotlemise võimaluse toomine sealse piirkonna inimestele lähemale ning ühtlasi vähendada järjekordi Tartu ja Valga teenindustes.

Praegu käivad ettevalmistustööd täiendava teeninduspunkti avamiseks lisaks ka Elva konstaablijaoskonnas. Täpsemat infot Elva teeninduspunkti avamise aja kohta anname edaspidi.

Kõikides Lõuna-Eesti teenindustes on nüüd olemas fotoboksid

Lisaks Tartu teenindusele paigaldati aprillikuus ka Valga, Võru, Jõgeva, Põlva ning Viljandi teenindustesse fotoboksid, mis hoiavad kokku klientide aega, võimaldades teha tasuta dokumendifoto kohapeal.

Pildistada ja taotluse esitada võib ka erinevates teenindustes, fotot säilitatakse fotoboksi arvutimälus 14 päeva. Fotoboksi ei ole vastavatud teeninduspunktis Otepääl, kuid koostööd tehakse kohaliku fotograafiga, kelle juures saab tasu eest dokumendifotosid teha.

Tartu teeninduse lahtiolekuaega pikendati*

Alates maikuust on Lõuna prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teenindus avatud E-R 8-18. Teeninduse lahtiolekuaegade pikendamise tingis vajadus dokumenditaotluste kasvu perioodil pakkuda klientidele võimalust kiiremaks teeninduseks sobivamal ajal.

Täpsemat infot dokumentide taotlemise kohta saab Politsei- ja Piirivalveameti koduleheküljelt isikut tõendavate dokumentide rubriigist, samuti Politsei- ja Piirivalveameti kliendiinfo telefonilt 612 3000.

 

Teeninduste lahtiolekuajad ja asukohad

Tartu teenindus (avatud E-R 8-18), Riia mnt 132

Jõgeva teenindus (avatud E-R 9-17), Aia 8

Põlva teenindus (avatud E-R 9-17), Võru 12

Valga teenindus (avatud E-R 9-17), Aia 17

Viljandi teenindus (avatud E-R 9-17), Vabaduse plats 6

Võru teenindus (avatud E-R 9-17), Tartu 31

Otepää teeninduspunkt (avatud E-N 9-16, R 9-15), Lipuväljak 1.

Teenindused on iga kuu viimasel reedel klientidele suletud.

Kino maale
EelmineInfo metsaomanikele
JärgmineEakad sünnipäevalapsed Kambja vallas