Korras kütteseadmed ennetavad tuleõnnetusi ja säästavad raha

729

joomplu:1285Päästetöötajad juhivad tähelepanu, et enne kütteperioodi algust on viimane aeg kütteseadmed üle vaadata ning puhastada.

joomplu:1285Päästetöötajad juhivad tähelepanu, et enne kütteperioodi algust on viimane aeg kütteseadmed üle vaadata ning puhastada.

Kogu küttesüsteem tuleb kriitilise pilguga üle kontrollida – ega kuskilt suitsu sisse ei aja, et lõõrides, pliitides, soemüürides, ahjudes ja korstnates poleks pragusid. Samuti tuleb kontrollida ega korsten pole pigitunud, kas tahmaluugid on kindlalt kinni jms.

Aastaringse puiduga kütmise korral tuleb kütteseadet ja lõõre puhastada kaks korda, hooajaliselt kasutatavaid üks kord enne kütteperioodi algust ja gaasikütteseadmeid üks kord aastas. Igal viiendal aastal peab korstna puhastama ja kütteseadme ohutust kontrollima kutseline korstnapühkija, kes annab puhastamise ja kontrolli kohta akti.

Regulaarne seadmete puhastamine on vajalik tuleohutuse tagamiseks ning aitab kokku hoida talviseid küttekulusid, sest suitsulõõridesse ladestunud pigi muudab need tuleohtlikuks ning vähendab küttekolde kasutusiga ja suurendab soojakadu.

Puhastamata korstnast või katkisest kütteseadmest alguse saanud tulekahju on kütteperioodil kodudes juhtuvate tuleõnnetuste sagedaseim põhjus. Tartumaal oli käesoleval aastal 20 tuleõnnetust, mille põhjustasid valesti paigaldatud, katkised või hooldamata kütteseadmed.

Korstnapühkijate kontaktandmeid saab päästeala infotelefonilt 1524.


Samal teemal:

Kino maale
EelmineMehed Liikuma korraldab tervisefoorumi
JärgmineKäimas on hiite kuvavõistlus