„Tagaratast asusin remontima Kambjas kiriku esisel vaimustava kontserdi saatel.“

759

MIS LIIGUB, SEE KULUB: Kui Tiit kõpitses Kambjas kohaliku asjaliku mehe Edgari abiga oma ratast, siis tuletulemise meeskond andis tehnilist abi ka tulerattale. Foto: Heigo Mägi

Väljavõte TuleTulemise veebikust:

16. juuni 2014

Eile oli mul südantsoojendav juhtum.

Enne Luket kahjuks purunes minu ratta tagumine kumm ja õnnetuseks polnud mul endal ega tiimil selles mõõdus tagavara sisekummi. Ega samuti jõudsat rattapumpa peenele ventiilile. Tolgendasin siis kaasa logistikabussis, otsides tulevahetuspunktides lahendust kaasasõitjate abiga. Lõpuks sain tiimi liikmelt Adis Laurilt tagavarakummi ja asusin tagaratast remontima Kambjas kiriku esisel vaimustava kontserdi saatel.

Minuga tuli juttu ajama kohalik külamees Edgar, kes elas samas ligidal. Ta aitas nõu ja jõuga ning asjalike näpunäidetega. Tema abiga saime rehvi ilusasti tasakaalustatud (ei oska ju tänapäeva inimesed mõningaid väikseid ja lihtsaid võtteid kasutada, mis vanasti oli tavatarkus). Ta aitas ka ratta paika panna. Kui jõudsime kummi pumpamiseni, siis selgus, et meie tiimi sõitjate kaasaegsed rattapumbad on „näkatsid“ ja sellega küll kummi täis ei saanud. Nägin ähkides ja puhkides tükk aega vaeva, aga tulemus oli ikka kehv.

Siis Edgar sõnas, et oot-oot, tal kodus olemas üks veneaegne vana autopump ja ta on sellele teinud erinevaid otsikuid, millest kindlasti leiab sobiva. Ütles, et käib ära 5-10 minutit ja aitab hädast välja.

Tuligi varsti Edgar tagasi koos vana roostetanud pumbaga, mis toimis nagu kellavärk. Ja vastupidiselt tugevate rattasõitjate pessimismile oli pumbal ka minu ratta sisekummi ventiilile sobiv otsiks. Ja nagu Edgar lubas, oli 30 pumpamisliigutusega kumm täis. Tänu tema abile sain kõik valmis kontserdi lõpuks ja olin valmis edasi sõitma. TÄNUD EDGARILE KAMBJAS!

 Järvamaa kapten Tiit Raud

Tiit Raud lõpetas blogisse tehtud sissekande tuliste tervitustega ja soovis edu sellel Eesti rahvale tähtsal matkal.

Kino maale
EelmineVastsündinud vallakodanikud
JärgmineKeränen ja Contra lugejate palge ees