Tartumaal alustas tegevust ainulaadne haagiste müügipunkt

1290
AS Respo Haagised IT-arenduste juht Kaarel Matsin Tõrvandis haagisemüügi iseteeninduspunktis. Foto: AS Respo

Tartumaal alustas tegevust Põhjamaades ainulaadne iseteenindav haagiste müügipunkt, mis võimaldab ööpäevaringselt ja ilma teenindaja abita soetada järelhaagiseid.

„Autosid veel iseteenindusest osta ei saa, aga haagiseid nüüd juba saab,” märkis Eesti ühe suurema haagisetootja Respo IT-arenduste juht Kaarel Matsin. Tema sõnul on ettevõte viimased kümmekond aastat pidevalt investeerinud nii tootmise kui ka müügi automatiseerimisse. „Püüame sammu pidada tehnoloogilise innovatsiooniga. See on seadnud kõrgemad nõudmised tootmisele ja muutnud ka klientide ootusi. Tänaseid teenuseid iseloomustab kiire ja mugav kättesaadavus ning seda eesmärki kannab ka haagiste iseteenindus,” märkis Matsin. Eelnevalt on ettevõte loonud haagiste jagamisteenuse platvormi, mis on juba kasutamiseks avatud ning millega nüüd on liidestatud ka haagistemüügi iseteenindus. Praegu keskendub Respo müügijaamade arendusele, kuid ei välista tulevikus ka muid võimalusi.

Matsini sõnul asub esimene kuue automaatse müügijaamaga iseteenindus esialgu vaid Tõrvandis Respo enda esinduse juures, kuid plaanis on iseteenindus avada ka Tallinnas. Veelgi enam, lähiaasta perspektiivis on kavas uudne teenus viia ka üle riigipiiride. „Iseteeninduspunktide paigaldamine väljapoole Eestit on pisut keerukam. Meie poolt on valmisolek küll olemas, kuid takistuseks võib saada müügiprotsessi reguleerivate seaduste erisus ja isikutuvastusvõimekus teistes riikides. Eesti on oma hästi toimiva isikutuvastussüsteemiga siin teistele riikidele tugevaks eeskujuks,” märkis Matsin.

Haagise soetamine iseteenindusest on lihtne: toote saab eelnevalt veebilehel respo.ee/24 välja valida, selle pangalingi kaudu ära osta ning seejärel haagise iseteeninduspunktis vastavalt saadud juhistele vabastada. Omanikuvahetus algatatakse maanteeameti e-keskkonnas hiljemalt järgmisel tööpäeval.

Iseteenindusjaamas on valik populaarsematest haagisemudelitest, mis on juba registreeritud ning valmis kohe liikluses osalema.

Haagisemüügi iseteenindusjaamad on osa Respo pikaajalisest arenguplaanist, mida toetab 35% ulatuses ka Euroopa Regionaalarengu Fond.

Respo on eestimaine kahe-pere ettevõte, mis toodab Tartumaal peamiselt sõiduauto- ja soojakhaagiseid ning ainsana Eestis ka minikaravane seeriatoodanguna. Ettevõte toodab aastas üle 12 000 haagise ja on suurim haagisemüüja Eestis ning Soomes. Ettevõtte müügitulu oli 2019. aastal 18,2 miljonit eurot ning Respo annab tööd 128 inimesele.

Kino maale
EelmineRistipuud Männi tänaval
JärgmineAasta lõpuks valmib Tõrvandis uus lasteaiahoone