Ülenurme gümnaasium ja lasteaed suletakse juba reedel

Täiendatud seoses eriolukorra väljakuulutamisega

2158

Täiendatud 13.03.2020 kell 00.04 seoses eriolukorra väljakuulutamisega: kõik koolid Eesti suletakse alates esmaspäevast, 16. märtsist. LOE ERIOLUKORRA KOHTA

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks Kambja vallavalitsus sulgeb alates reedest, 13. märtsist Ülenurme gümnaasiumi ja Ülenurme lasteaia Nurmepesa. Gümnaasiumis toimub koduõpe. Nurmepesa on esialgu plaanitud sulgeda kuni 17.03.

Kambja vallavanem Aivar Aleksejev sõnas, et üks lapsevanem käis nädalavahetusel Võrus juubelil, kus hiljem tuvastati üks koroonaviirusesse nakatunu. 

Sellel lapsevanemal ilmsesid täna kella 12.30 ajal haiguse sümptomid ning ta andis sellest ka teada. Veel ei ole selge, kas tegu on koroonaviiruse või tavalise gripiga, selgitas vallavanem. Et selle naise üks lastest käis lasteaias ja teine koolis, siis ettevaatusabinõuna otsustas vald sulgeda nii kooli kui ka lasteaia.

Kõigile haridusasutuste juhtidele antud korraldus otsustada riskipiirkondadest saabunud töötaja, õpilase-lasteaia lapse või sellise lapse, kelle pereliige on saabunud välisriigist, ajutine tööst või haridusasutusest koduõppele jäämine kuni 14 päevaks.

Haridusasutuste töötajatel ja lastevanematel tuleb teavitada haridusasutuse või huvikooli juhtkonda, kui nad on tulnud riskipiirkonnast või neil on olnud otsekontakt mõne koroonaviirusesse nakatunuga.

Riskipiirkondade kohta leiab infot terviseameti ja välisministeeriumi veebist. 12. märtsi seisuga on kõrge riskiga piirkonnad: Hiina Rahvavabariik, Itaalia, Iraan, Lõuna-Korea ning keskmise riskiga: Saksamaa, Prantsusmaa, Tirooli suusakuurordid Austrias, Hispaania, Jaapan, Singapur.

Eemalejäämise ajaks tagatakse töötajale võimalusel kaugtöö ja õpilasele digi- või koduõpe. Sel ajal tuleb vältida ka osalemist huvi- ja sporditegevustes ning viibimist avalikes kohtades.

Haridusasutuste lähetused välisriikidesse, samuti asutusesisesed või teised ühisüritused esialgu kuni 30.04.2020 tühistatud.

Nõutud on ruumide ventileerimine ja/või regulaarne tuulutamine, igapäevane märgkoristus, sh pinkide-lauade, ukselinkide, söögilauade jmt nõuetekohane pesemine- ja desinfitseerimimine. Tualettruumid tuleb varustada piisavas koguses kätepesuvahendiga ning käte kuivatamiseks mõeldud ühekordsete paberrätikutega ja paigaldada jalaga avatavad jäätmekonteinerid.

 

 

Kino maale
EelmineÜlenurme võrkpallurid Eesti meistrid
JärgmineKuidas rääkida lastega koroonaviirusest?