Suvel algab Ülenurme staadioni kauaoodatud renoveerimine

2759

Tänavu on lisaks lasteaia ehitusele ja Kuuste kooli renoveerimisele vallale oluline investeering ka Ülenurme gümnaasiumi staadioni renoveerimine.

Gümnaasiumi staadion võeti kasutusele 1989. aastal, sellest ajast on staadion aktiivses kasutuses. Kui omal ajal võisime täismõõtmelise ja kaasaegsetest materjalidest loodud spordirajatise üle uhkust tunda ning siin käidi väga mainekaid võistlusi pidamas lähemalt ja kaugemaltki, siis nüüdseks on spordihuviliste tarbeks loodu ajale ja vajadustele kõvasti jalgu jäänud. Jooksuradade kate (tartaan) on amortiseerunud ja pude, spordialadest mõnegi harrastamiseks tarvilised platsid on kas lagunenud või puuduvad sootuks.

Esimeses ehitusetapis renoveeritakse kogu staadion: tartaankattega 8×400 m jooksurada, kaugushüppe-, kuulitõuke-, teivashüppe-, odaviske-, kõrgushüppe-, ketta- ja vasaraheitepaigad. Teises etapis tehakse korda pealtvaatajate ala ja staadioni ümbritsev piirdeaed. Kogu spordiala hakkab ümbritsema kinnine aed; väravad on päeval spordihuvilistele avatud, ent öösel saab staadionialal valitsema turvaline rahu ja vaikus.

Staadioni renoveerimiseks saime maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest 210 000 eurot toetust, kuid suurema osa vajaminevast summast panustab vald.

Elanike liikumisharjumustega tegelemine on oluline. Kehaline kasvatus toetab õpilasi nende tervist väärtustava eluviisi kujunemisel. Arusaam, et tervist tuleb kaitsta ja tugevdada, aitab teha põhjendatud valikuid tervisekäitumises.

Mõned faktid meie koolistaadioni kohta

Hea vallaelanik!

Kas Sina teadsid, et

  1. ÜG staadion on Tartu maakonnas (välja arvatud Tartu linn) ainus täismõõtmeline kergejõustiku staadion;
  2. Ülenurme gümnaasiumil on kehalise kasvatuse tundides osaluskordi nädalas ligi 7000;
  3. staadioni kasutatakse arvukateks treeninguteks, sealhulgas kergejõustik, jalgpall, suusatamine;
  4. ÜG staadion on olnud aastaid EMÜ SK kodustaadioniks, alates 2019. a on staadion FA Tartu Kalev III liiga jalgpallivõistkonna Ülenurme noortevõistkonna treeningbaasiks;
  5. staadionil asub avalikuks kasutuseks mõeldud välijõulinnak;
  6. staadion on koolivälisel ajal kõikidele spordihuvilistele tasuta kasutada.

Nüüd siis tead.

Lisaks staadioni renoveerimisele kavatseb vald kaasaegsete sportimisvõimaluste tagamiseks järgmisel aastal investeerida Ülenurme gümnaasiumi spordihoonesse. Seda osa koolihoonest on küll jõudumööda siit-sealt kohendatud, näiteks on pidevalt intensiivses kasutuses olnud pallimängusaali põrand saanud mitu korda lihvitud ja värske lakikorra, ent hoone tervikuna vajab tõesti ulatuslikku uuendamist. Spordisõpradel on põhjust järgmisse aastasse planeeritud ehitustöid ootama asuda.

Senikaua aga olgem positiivsed ja jäägem terveks. Liikumises peitub jõud, kehakultuur ja tervislikud eluviisid toetavad meie kõigi elukvaliteeti!

KRISTI KULL,
valla arendusjuht

Kino maale
EelmineKevadlaat „Mai kelluke“ kutsub kolmandat korda!
JärgmineEesti parim noor raamatukoguhoidja töötab Kammeri koolis