Soinaste Laululinnu lasteaias räägivad putukad eesti keeles

1901
Leevikeste rühma näitetrupp. Foto: Eilika Manglus

Iga aasta märtsikuus tähistab Laululinnu lasteaed emakeelepäeva. Sel aastal korraldas seda ülemajalise üritusena Leevikeste rühm.

Emakeelenädala sissejuhatuseks toimus Leevikeste rühmas lemmikraamatute näitus. Lapsed said kaasatoodud raamatuid teistele tutvustada ning õpetajad lugesid neid iga päev lastele ette. Laste käest küsiti nende arvates kõige kaunimaid eestikeelseid sõnu. Hea meel on tõdeda, et laste valikusse sattus palju kaunilt kõlavaid heasisulisi sõnu: aitäh, armas, kallis, päike, armastus, Eestimaa, palun, kodu. Koostöös lapsevanematega jõudsid rühma vahvad luuletused laste endi tegemistest või oma kodumaast Eestist. Vanemate osavõtt oli loominguliselt aktiivne, mõnest perest tuli isegi mitu luuletust. Luuletustest kujundasid Leevikesed saali näituse, kus igaüks võis neid lugeda.

Neljapäeval, 12. märtsil kutsusid Leevikesed kogu Laululinnu pere lasteaia saali vaatama etendust „Tare-tareke“. Meie logopeed Vall tervitas kõiki emakeelepäeva puhul ning juhatas näidendi sisse: „Ühes paksus metsas elasid sõbralikud ja nutikad putukad, kes ilmade halvenedes otsisid endale kodu. Putukad tavaliselt suhtlevad oma salapärases putukate keeles, aga kui nad etenduses meile külla tulevad, siis räägivad nad eesti keeles. Kui me nüüd tähelepanelikult kuulame ja hoolega vaatame, saame teada, mis lugu on Leevikeste rühma lastel meile jutustada.“ Näidendi tegelasteks olid töökas sipelgas, rõõmus lepatriinu, värviline liblikas, põrisev herilane, nutikas põrnikas, hüplev rohutirts ja vahva putukate orkester. Etendus oli väga huvitav, väikestel näitlejatel ja õpetajatel olid seljas ilusad putukate kostüümid ning näideldi rõõmuga. Pealtvaatajad elasid igati kaasa ja tagasiside oli väga positiivne.

Putukad on sellel aastal Leevikeste tegemistes olnud läbivad tegelased, sest see on rühmal sel aastal toimuva Johannes Käisi projekti teema.

Täname armsaid Leevikeste rühma lapsi ja nende loomingulisi ning alati koostöövalmis lapsevanemaid nii vahvate luuletuste kui ka nutikate kostüümide välja mõtlemise eest! Südamlikud tänusõnad muusikaõpetaja Triinule, kes pani Leevikeste hääled kaunilt kõlama ja putukate orkestri mängima, logopeed Vallile suur tänu huvitava ja salapärase sissejuhatuse eest putukate põnevasse maailma!

Kauneid emakeele päevi meile kõigile, kuna ilusad ja siiralt südamest tulnud sõnad teevad meele ja vaimu alati rõõmsaks! Hoidkem oma kaunist emakeelt mitte ainult emakeelepäeval, vaid iga päev!

KERLI LAUR ja ALJONA KREHOV,
Soinaste Laulinnu lasteaia Leevikeste rühma õpetajad

Kino maale
EelmineNoortekeskused jätkavad nutikalt ja kontaktivabalt
JärgmineLemmikloomadega läbi parkmetsa lehetegemiseni