Tervena kooli!

1350

 

 

Eelmise kooliaasta kevad oli kõigi jaoks ootamatu ja varemolnutest hoopis erinev. Märtsikuust jäime distantsõppele ning kogu meie koolitöö toimus digitundidena erinevates programmides, virtuaalsete üritustena ning suhtlus käis enamjaolt läbi arvutiekraani. Saime kinnitust teadmisele, et meie õpetajad ja õpilased on digipädevad ja lapsevanemad koostöövalmid. Tõdesime, et meie korraldatud e-õppepäevad tasusid end just eriolukorras kõigiti ära. Proovipäevi olid mitmete aastate vältel teinud nii meie õpetajad kui õpilased. Saime ka kinnituse, et tegelikult igatseme kõik kooli, et päriselt kohtuda, suhelda, õppida ja jagada rõõme ning muresid – seda näitas ilmekalt kevadiste lõpuaktuste toimumine.

Algab uus kooliaasta. 1. september on ikka oodatud ja põnevust täis. Kooli õpilaste arv on uuel õppeaastal kasvanud 60 õpilase võrra ja kooli nimekirjas on nüüd 1126 õpilast. Nii suure kooli puhul on väga tähtis, et kooliuksest astuksid sisse ainult terved õpilased, õpetajad ja lapsevanemad.

Oma esimest kooliteed alustab tänavu 98 õpilast viies klassis. Uuest alustamisest on elevil samuti nende esimesed õpetajad Kristi Kiik (1.a), Annika Kiili (1.b), Tuuli Tohu (1.c), Getriin Ess (1.d) ja Karin Pärli (1.e). Et vanemad saaksid osaleda lapse jaoks nii tähtsal üritusel, toimub 1. septembril esimestele klassidele kolm aktust – kell 12.00 1.a ja 1.b klass, kell 13.00 1.c klass ja kell 14.00 1.d ja 1.e klass. Seda loomulikult siis, kui püsime terved. Kõikidest muudatustest anname teada kooli koduleheküljel ja Stuudiumis.

Esimese klassi õpilased saavad koos aabitsaga ka Ülenurme gümnaasiumi tekli. Püüdleme selle poole, et meie õpilastel oleks koolivorm või koolivormi element, mis rõhutab õpilaste olulisust ja koolipere ühtekuuluvustunnet.

Arvutiõpetusega alustame juba 1. klassis, kuna kõikides klassides on olemas puutetundlikud SMART-tahvlid ja kriidivabad valged tahvlid.

gümnaasiumiteed alustab Ülenurmel 64 õpilast, klassijuhatajateks Viive Peiker (10.a) ja Kaspar Koolman (10.b).

Kasvav kool vajab pidevalt uusi õpetajaid. Tänavu alustavad Ülenurmel tööd meie vilistlane Katren Robam logopeedi, eripedagoogi ja HEV koordinaatorina 6.-12. klassides, Eva-Linda Kajak abiõpetajana. Osalise koormusega asuvad tööle Tiiu Jaks 6.e eriklassi õpetajana, Nadezda Sidorkina vene keele õpetajana ja Ann-Mari Vilk psühholoogina.

Kindlasti on algavalgi õppeaastal koolihoones uut ja huvitavat avastamist. Uue ilme on saanud muusika- ja füüsikakabinetid. Kooli staadion on jõudmas täieliku renoveerimise lõppstaadiumi.

Liikuma Kutsuva Kooli võrgustikuga ühinemine 2019. aastal on muutnud meie koolipäevad aktiivsemaks ja toonud rohkem liikumisrõõmu. Propageerime järjest enam õuevahetunde. Algklasside õpilastel on kaks pikka vahetundi, mille kestel suuname õpilased õuealale.

Tartu Ülikooli eetikakeskus tunnustas Ülenurme gümnaasiumi 2019. aasta detsembris „Hea kooli edendaja“ tiitliga.

Ühinemine programmiga Ettevõtlik Kool on pannud meid tegutsema 4.–12. klasside õpilastele mõeldud õpilas- ja minifirmade huviringidega. Algaval aastal ootab õpilasi Ettevõtliku Kooli programmis teadlaste õhtu, karjääripäev, teemanädalad ja koosõppimised.

10. klasside valikaine „Õpime õppima” arendab õpilastes ettevõtlikku hoiakut ja meeskonnatöö oskusi, jätkame kursusega „Ennastjuhtiv õppija“. Programmeerimistunnid 10. ja 11. klassis on olnud õpilastele huvipakkuvad, nüüd lisandub uus kursus ka 12. klasside õpilastele. Kogukonnapraktika valla ja linna erinevates asutustes on saanud osaks õppetööst ning sellesse on haaratud gümnaasiumiklassid ja põhikooli lõpuklassid.

Algaval õppeaastal jätkame varase keeleõppega, 5. klasside õpilastele integreeritud tundidega eriandekatele matemaatikas ning erinevate aine- ja huviringidega.

Eelmisel aastal alguse saanud hea ja tulemuslik koostöö SAga Eesti Maaelumuuseumid 9. klasside õpilaste tööõpetuse tundide läbiviimisel jätkub ka sellel õppeaastal ja nüüd veelgi laiemalt. Põllumajandusmuuseumi meistrid viivad oma töötubades läbi tööõpetuse tunnid nii 8. klassi kui ka 9. klassi õpilastele.

Seoses ruumikitsikusega ei avata 2020/2021. õppeaastal pikapäevarühmi. Õpilastel, kes ootavad ühistransporti, on võimalik osaleda bussiooterühmas, kus mängulised tegevused toimuvad peamiselt õuealal või aulas õpetajate suunamisel ning järelevalvel. Kodutöid antud rühmas ei õpita. Kuna viiruse oht on jätkuvalt olemas, siis palume kõikidel lastel, kes elavad koolimaja lähedal, minna pärast tundide lõppu koju. Terviseameti väitel on kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks hoida distantsi ja võimalikult vähe viibida kinnistes ruumides. Tuletame siinkohal taas meelde, et kooli tuleb ainult täiesti terve õpilane ja õpetaja, kelle kodused pereliikmed on samuti terved. Ka väikeste haigustunnuste ilmnemisel peab jääma koju. Viiruse leviku tõkestamiseks palume lapsevanematel vestluseks õpetaja või kooli juhtkonnaga oma soovist ette teatada ning vestlusaeg kokku leppida.

Algab uus kooliaasta – uus avastusretk. Hoiame end ja teisi. Püsime terved!

Soovin kooli juhtkonna nimel kõigile õpilastele, õpetajatele, lapsevanematele ja koostööpartneritele edukat koostööd ja head algavat kooliaastat!

OLEV SALUVEER,
Ülenurme gümnaasiumi direktor

Kino maale
EelmineKunst kuulub rahvale!
JärgmineÕppeaasta avaaktused valla koolides