Teistsugune õpetajate päev

909
Päev algas virgutava aeroobikaga. Foto: Kaspar Koolman

Õpetajate päev on üks päevadest õppeaastas, mida õpilased igal aastal ootavad pikisilmi. Seda elevust, mis tekib ootusest kogeda tavapärasest erinevaid tunde, on õhus tunda lausa nädal kui mitte kaks.

Sel aastal tähistas Ülenurme gümnaasium õpetajate päeva 5. oktoobril. Kahjuks ei saanud me kogeda õpetajate päeva oma tavapärasel kujul – õpetajad ulakusi tegemas ja noored gümnasistid kogemas õpetajaameti parimaid külgi. Pead norgu siiski ei lastud, vaid mõeldi välja, kuidas päev õpilastele erilisemaks muuta.

2. klassid otsustasid oma päeva alustada õp Mariti aeroobikaga, et virgutada keha ning vaimu. Aeroobikale järgnes kiire rühmadesse jagunemine ja orienteerumismäng võiski alata. Õpilased said kahe esimese tunni ajal läbida kümme punkti algkooli territooriumil. Igas punktis ootas rühmi ees ülesanne – mõistatused, vanasõnad, liikumispausid, arvutamine, segamini löödud muinasjututegelased ja palju muud põnevat.

Laste arvates oli päeva juures parim see, et sai õppida koostööd tegema, viibida sõpradega koos ning nuputada – ja seda kõike sai teha õues imeilusat sügisilma nautides.

Pärast orienteerumist jätkusid põnevad tegevused veel klassiruumides, näiteks Kuldvillak, õpetajate joonistamised ning hiljem veel õues vahetunnidisko. Lisaks oli võimalus jälgida klassides otseülekandena 3. klasside kontserti.

Oli üks tore tegus teistsugune päev!

KRISTA LUIK,
2. klassi klassijuhataja

Kino maale
EelmineValla raamatukogud saavad ühtseks organisatsiooniks
JärgmineTeoks said esimesed Tartumaa loometalgud