Aarikel jagub tegusaid sügistoimetamisi

1228
Maailmakoristuspäeval oli Aarikel põhjust rõõmu tunda tehtud tööde üle.

19. septembri maailmakoristuspäeval alustasime vana laguneva kuuri osaliste lammutustöödega, et talvel ja kevadise „Teeme ära“ tarvis oleks vana lammutatud, koristustööd tehtud ja uus väiksem kuur taaskasutusmaterjalist ja vajadusel uuest puitmaterjalist valmis ehitatud. Lisaks tehti heakorratöid, trimmerdati hooldekeskuse puhkeala, tammiku ja kaks aastat tagasi istutatud 7 püramiidja tamme ümbrust. Tellitud on klientide ja töötajate tarvis kolmanda kollase pingi paigutamine kahe olemasoleva pingi juurde väikese puhkenurga rajamiseks. Siinjuures palve valla elanikele ja asutustele: kas keegi kingiks hooldekeskusele nende pinkide juurde lauaks tühja kaablirulli läbimõõduga 100 cm ja kõrgusega kuni 1,3 m? Värviksime selle Kambja kihelkonna värvidega, nagu meil osa pinke ja peamaja uksed juba tehtud on.

Üle värvimist vajavad peamaja uksed, pingid.

Tore oli, et seekord osalesid ka Ülenurme LC liikmed. Toredal päikeselisel koristuspäeval osalesid president Andrus Kõre koos leedi Maivi Kõrega, LC Tartu Tamme liikmed ja Ülenurmelt Margus Eensoo, Heino Ligi, Enn Pehk, Marko Madissoo, Tõnu ja Mare Muru, Jan Aasa, Hans Müürsepp, Andres Kärp, Aare Anderson, Jüri Ruut.

Hooldekeskuse töötajatest olid väljas Taivo Tera, Margus Elmet, Inga Ott tütre Johannaga. Inga ja Johanna istutasid ümber talveks tuppa viidavad püsililled ja asendasid tühjad kohad lillepeenardes külmakindlate eerikatega, mis sügis-talvises õues silmarõõmu pakuvad.

Heakorrapäev lõppes ühise lõunaga. Maitsva eine valmistasid Urve Kähr ja Ene Hurt koos kalagrillimeistri Taivoga. Lisan siia juurde Andrus Kõre kirja: „Meie arvates oli täna üks tore koosveedetud päev. Oivaline lõuna, aitäh kokkadele! Suurepärane seltskond, aitäh kõigile! Ja ikka alati meiega koos ja väga elurõõmus Elle koos Aarike pere esindajatega! Super!“

Sügav kummardus ja tänud abilistele hooldekeskuse pere poolt!

Pärast tööd arutasime ühisel nõupidamisel Saksamaa Lüneburgi LC pakutava 3000 euro suuruse finantsabi kasutamist meile väga vajaliku generaatori muretsemiseks esialgu peamaja tarbeks, kus asub köök ja peab saama 65 inimesele kolm korda päevas sooja toitu valmistada ning toidunõud ära pesta. Tarvilikust lõppsummast puudu jääva osa püüame oma eelarvest kinni maksta, kui sponsoreid ei õnnestu leida. Arutusel oli ka traditsioonilise teise advendiküünla süütamine ja väike kontsert Tartu kristliku noortekodu ja LC Tartu Tamme liikmetega.

Kevad 2021 toob kaasa uued tegusad toimetamised, jätkuks vaid sõpru, jõudu, tervist ja südamesoojust eakate ja puuetega inimeste jaoks.

Päästeameti töötajad kontrollisid, kas tulekustuti kasutamine ikka on kõigil selge.

21. septembril toimus peamaja raamatukogus Aarike töötajatele päästeameti teoreetiline õppepäev, teemaks evakuatsioon korterelamus ja tulekustuti kasutamine hooldekeskuse territooriumil. Õppuse viisid läbi OÜ Tartu Tuli tuleohutusspetsialistid Ingmar Matvei ja Siim Parveots. Õppuse läbiviimise üldvastutaja oli majandusjuhataja Taivo Tera, kes ühtlasi vastutab tuleohutuseeskirjade täitmise eest hooldekeskuses. Õppepäev viidi läbi kõiki viirusega seotud kaitsemeetmeid arvestades.

Hooldekeskuse pere tänab Kambja Vallavalitsust ja tublisid töömehi, kes meie Virulase küla Aarike territooriumile kolm tänavavalgustuslaternat paigaldasid. Valgustus annab turvatunde igale inimesele, kes sellel territooriumil elab ja liigub.

Tuleohutuskoolitus.

Ees ootab veel üks õppepäev koos praktilise õppusega „Töökoha, puhkeruumi hügieen“, et saada teada ja tuletada meelde, kuidas levivad meie ruumidesse haigustekitajad ja mida tuleks teha, et tõkestada pahalaste levikut, kuidas koostada hügieenikava jne.

Novembris toimub töötajate tervisekontroll Qvalitas arstikeskuses, kuhu sel aastal on minemas 15 töötajat.

Juhtkond koos raamatupidajaga analüüsib finants-majanduslikku olukorda, 2020.aasta eelarvega toimetulekut ja teeb plaane 2021. aasta eelarve koostamiseks. „Tänu“ viirusepuhangule on nii mõndagi planeeritud tegevuskavas ette nähtust tegemata jäänud ja lükkub uude aastasse. Kõige tähtsam on, et püsime terved ja oleme hoitud nii hooldekodus kui kogu vallas, maakonnas, riigis.

Lõpetaks John. F. Kennedy öelduga: “Igasugune ettevõtmine sisaldab endas riski, kuid see on märksa väiksem kui tegevusetusest tulenev risk!“

Värviküllast sügist!

ELLE OTT,
SA Aarike Hooldekeskus juhataja

Kino maale
EelmineNoortekeskus ja kool muutuvas maailmas. 2. osa
JärgmineNäitetrupi kaks aastakümmet vormusid mälestusterohkeks sünnipäevaõhtuks