Jooksime taas Direktori karikale

1355
1.-3. klassi tüdrukud on stardiks valmis. Foto: Kaido Mark

Koroonaviirus jättis oma jälje ka järjekorras juba 7. Rein Härmoja nimelisele karikajooksule, millega me ühtlasi tähistame üleeuroopalist spordinädalat. Kõigepealt pidime oma võistluse nädal aega edasi lükkama ja kiiremaid jooksjaid tavapäraselt autasustanud jooksu nimikangelane pidas targemaks ettevaatuse mõttes mitte kohale tulla. Küll aga saatis ta oma tervituse ja innustavad sõnad sportlastele telefoni teel.

9. oktoobril, kaunil päikesepaistelisel sügispäeval, asusid esimesena starti lasteaialapsed, kellest Nublu rühma mudilased jooksid ühe pargiringi pikkuse distantsi. Päiksekeste rühma lapsed lippasid kaks korda pikema maa. Kõik osalejad said mälestuseks diplomi ning väikese kingituse. Kõige pisemad, Õnnetriinud, jalutasid samuti hoogsal sammul pargiringi läbi.

Seejärel saabus kooliõpilaste kord oma kiirust ja vastupidavust näidata. Nende jooksumaa oli juba kilomeetripikkune, nagu omaaegne koolidirektor ja praeguse jooksu ristiisa seitse aastat tagasi välja mõõtis. 1.-3. klassi tüdrukute arvestuses võidutses Mirtel Maala, teise koha sai Airika Piirmets ja viimase auhinnalise koha Elli Tann. Selle vanuseklassi poistest näitas nobedaimaid jalgu Renno Polikarpus, hõbemedali sai kaela Rait Nõmmemaa ning pronksi Kren-Andro Arujõe.

4.-6. klassi tütarlaste esikolmik kujunes järgmiseks: 1. koht Mariana Rudometov, 2. koht Victoria Polikarpus ja 3. koht Brigit-Alexis Vessin. Poistest sai võidukarika omanikuks Sten Vesso, hõbe- ja pronksmedaliga pidid leppima Alar Rannik ja Peeter Liivamägi.

Meeleoluka jooksuvõistluse lõpetasid 7.-9. klassi õpilased. Neidudest pälvis esikoha Anni Voore, talle järgnesid Anete-Marleen Arujõe ning Chrislyn Liivat. Poistest edestas teisi veenva ülekaaluga Eerik Rudometov, pjedestaali madalamad astmed hõivasid Martin Reimann ja Tauri Tihane.

Võistluse peakorraldaja Inga Kurgjärv tänas kõiki abilisi, kes aitasid rada ette valmistada, jooksu turvata või lihtsalt raja ääres jooksjaid innustasid, ning loomulikult asjalikku starterit ja parimate autasustajat direktor Lenne Ojametsa. Ühtlasi avaldas ta lootust, et nõnda sportimist au sees hoides ja tervislikke eluviise järgides murrame kõikvõimalikud viirused ning järgmisel Direktori jooksul saab võistluse patroon taas isiklikult võidukarikad üle anda.

Lisaks pühendasime selleaastased jooksud kodukandi kangelase Julius Kuperjanovi mälestusele, kelle sünnist möödus 11. oktoobril 126 aastat.

KAIDO MARK,
Kuuste kooli huvijuht

Kino maale
EelmineTublid ja ettevõtlikud Ülenurme noored
JärgmineÖöjooks sobib ka päikselisse päeva