Omniva pakiautomaat nüüd ka Kambjas

3240
ÖÖPÄEVARINGNE POSTIPAKITEENUS: Omniva pakiautomaadi paigaldus Kambja Konsumi ees. Foto: Heigo Mägi

Eile paigaldati Kambja Konsumi juurde (Kesk tn 2a, Kambja alevik) uus Omniva pakiautomaat. Mõnda aega varem pani oma automaadi püsti DPD. Omniva postipakiutomaat on juba kasutatav kohe pärast paigaldustööde lõppu. Pakiautomaati täidetakse ning tühjendatakse kord päevas esmaspäevast laupäevani.

„Pakiautomaadid on muutunud Eesti inimeste seas viimasel aastal veelgi populaarsemaks kui varem. Kõikide pakitellimiste ja saatmise puhul ongi hetkel kõige parem soovitus kasutada pakkide tellimiseks ja teelepanemiseks pakiautomaate – need asuvad õues, kus inimesi on vähem ja nakatumise risk on madalam“, ütles Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv. „Pakiautomaatide puutetundlikke ekraane puhastatakse regulaarselt, kuid automaati saab kasutada ka ühiskasutatavate pindadega füüsiliselt kokku puutumata: Omniva pakiautomaadi ekraan toimib ka kinnastega ning kauba eest tasumisel on kõikides automaatides võimalik kasutada kontaktivaba viipemakset“, lisas Kaiv.

Milliseid teenuseid pakiautomaat tagab?

Pakiautomaadist saab saadetisi nii saata kui ka kätte saada. Muuhulgas on pakiautomaadi kaudu võimalik pakki ka e-poele tagastada. Paki saatmiseks on kõige lihtsam viis vormistada see eelnevalt minu.omniva.ee lehel, kuid soovi korral on seda võimalik teha ka pakiautomaadi juures.

Juhul kui klient tellib oma saadetise pakiautomaati, siis paki kättesaamiseks saadab Omniva kliendile SMS või e-kirja personaalse uksekoodiga, mille abil saab paki automaadist kätte. Pakki hoitakse pakiautomaadikapis seitse päeva, selle möödumisel saadetakse see saatjale tagasi. Paki saatmise ja kättesaamise juhised leiab pakiautomaadi puutetundlikult ekraanilt või Omniva kodulehelt.

KONKURENTS ON EDASIVIIV JÕUD: Napilt pärast DPD pakiautomaadi paigaldust Kambjasse, leidis kõrvale koha ka Omniva automaat. Foto: Heigo Mägi

Miks on pakiautomaat eestlaste lemmik?

Kaivi sõnul on pakiautomaadid on saanud kogu Baltikumi inimeste esimeseks tarne-eelistuseks just tänu oma kiirele levikule ning kasutusmugavusele. Lisaks sellele, et pakiautomaadi kasutamine on arusaadav nii noorele kui vanale, on pakiautomaadid kättesaadavad ka 7 päeva nädalas, 24 tundi ööpäevas. See tähendab, et klient ei sõltu enam postiasutuse lahtiolekuaegadest ega kulleri liikumistrajektoorist ning pakitoiminguid saab teha just siis, kui see kõige sobivam on.

Paki saatmise hind sõltub saadetise suurusest. Pakiautomaatidel on kolmes eri suuruses kapid, mis mahutavad kuni 30 kilogrammi raskuseid saadetisi ning pakk jõuab üldjuhul oma sihtkohta juba järgmisel tööpäeval (kui see on pakiautomaati pandud enne selle tühjendamist).

Oluliseks aspektiks pakiautomaatide kasutamisel võib lugeda ka turvalisust. Võimalus, et pakk läheb kaduma on imeväike, sest tellitud saadetis on kindlalt turvalise metallukse taga ning ööpäevaringse videovalve all. Kindluse mõttes tasub saadetavale pakile alati märkida ka saaja või saatja kontakt. Samuti on pakiautomaadid ilmastikukindlad ning paki kättesaamine on mugav isegi talvisel ajal, sest pakiautomaadi ekraani katavad infrapunasensorid, mis tagavad ekraani kasutamise isegi villase kindaga.

„Omniva soov on tuua pakiautomaadid kõigile inimestele lähedale, keskendudes asukohtadele, kus on nende jaoks tähelepanuväärne nõudlus ja vajadus. Tänaseks on Omniva võrgu laiendamisega viinud pakiautomaadi kasutamisvõimaluse ka sinna, kus seda varem olnud pole, ning automaadi leiab rohkem kui 250 asukohast üle kogu Eesti“, ütles Kaiv.

Teavet pakiautomaatide asukohtadest leiab Omniva kodulehelt.

Toimetas Heigo Mägi


Samal teemal:

Postiteenused tulevad maal ka koju kätte

Kino maale
EelmineMidagi positiivset kriisi ajal
JärgmineReedel ja laupäeval on piiratud liiklus Ülenurme alevikus Võru maanteel