Ühine tõhus toetus jõulurõõmuks

781
Valeri Rosumovski. Foto: Olev Saluveer

Alates 14. detsembrist selle aasta lõpuni on kõik Ülenurme gümnaasiumi õpilased kaugõppel. Meie algklassid jäid distantsõppele kolm päeva varem.

Kuna antud ajavahemikul koolis toitlustamist ei toimunud, algasid läbirääkimised toitlustajaga. Toidupakkide komplekteerimine pidi toimuma linnas, kuid kuna 14. detsembrist toitlustamist koolis enam ei toimunud, siis oli võimalik 1121 õpilase toidupakid koostada meie sööklas. Hämmastas muidugi toidu kogus – seda oli üle viie tonni. Suur arutelu toimus meil selle üle, kuidas jagada toidupakke nii, et lapsevanemad ja lapsed ei peaks koolimajja sisenema ning kuidas vältida pakisaajate kogunemist söökla ukse taha järjekorda. Tundub, et eelnevalt paberilehele märgitud nimede alusel kulges toidupakkide jagamine väga kiiresti ja ladusalt. Köögipersonalile olid abiks kõik kooli spordimehed ja huvijuht Marit Rauk.

Kõik see oli uus ja esmakordne kogemus nii toitlustajale Baltic Restaurants Estonia kui ka koolile. Rõõmustas tagasiside ühelt lapsevanemalt: „Nii hästi läbi mõeldud pakk! Reaalselt poest sellise valikuga toidukorvi kooli päevaraha eest ei saa. Aitäh!“

Kuna olime teada andnud, et väljastamata toidupakid saadame heategevuseks Toidupanka, siis juba enne toidupakkide jagamist sai kool üle saja kirja lastelt ja lastevanematelt toiduainete heategevuslikuks loovutamiseks. Kooli siseõuest vuras lõpuks teele kaubik, millel lastiks enam kui tonnijagu toidupakke abivajajate tarvis.

Toidupangas oldi abi eest väga tänulikud, aga sellega nende rõõmustamine veel ei lõppenud – üllatusi jagus veelgi!

Üks Ülenurme kooli õpetajatest tähistas kolleegide seltskonnas oma tulevast sünnipäeva, hoides õpetajate toas laual rahakassat sooviga, et sünnipäevalillede ostmiseks mõeldud raha võib juuresolevasse kassasse panna ning see läheb Toidupanga toetuseks. Märkamatult kogunes abistamiseks 247 eurot! Selle summa eest toimetati Toidupanka 10 pakki riisi, 20 pakki spagette, 27 teekarpi, 15 pakki präänikuid, 20 kg suhkrut, 30 kg müslit, 15 pudelit õli, 14 pakki tatart, 33 purki suppi, 24 pakki küpsiseid, 12 pakki kohvi ja 27 karpi pudruhelbeid. Toiduainetele lisati 91 jõulukaarti, mille olid meisterdanud 6. klasside õpilased ja mis olid mõeldud toidupakkidele kaasa panemiseks.

Õpetaja jagas oma kogemust ka kolleegidega: „Kui Toidupanka jõudsin, rääkisid nad just parasjagu Ülenurme gümnaasiumist ja sinna vahetult enne mind jõudnud söökla toidukottidest. Usun, et oleme midagi väga suurt ära teinud! Minus valitseb täna tõeline kogukonnatunne ja rõõm. Olen õnnelik, et mul on sellised kolleegid ja meil on niivõrd suur ja armas kool!“

Suur tänu kõigile annetajatele ja toetajatele!

OLEV SALUVEER,
Ülenurme gümnaasiumi direktor

Vasakult Ilona Remets, Tea Künnapä, Ene Veski, Jelena Selge, Anastassia Verst. Foto: Olev Saluveer

Jõulud on heategude aeg

Jõulud on heategude aeg. Kõigile meeldib kingitusi saada, ent veel toredam on ise kellelegi kinki teha. Hea on aidata neid, kellele on abi hetkel just kõige olulisem. Ülenurme gümnaasiumi 5.a, 5.c, 5.d ja 5.e klasside õpilased otsustasid sel aastal oma tavapärastest kingitustest loobuda ning tegid selle asemel annetused Tartu koduta loomade varjupaigale ning Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile.

Eelmainitud klassid saatsid jõulude puhul annetusi teele enam kui 1000 euro eest.

5.a, 5.c, 5.d ja 5.e klasside juhatajad

Kino maale
EelmineKambja kandi kirjanik Aidi Vallik ei jäta lugemishuvilisi nälga
JärgmineSel aastal teisiti