Eesti Vabariik 103

440
Reola kultuurimaja saal oli sedapuhku täidetud tehnika ja meestega, kes vabariigi sünnipäevapeo jäädvustasid.

Vabariigi aastapäeva puhul oli Reola kultuurimaja saal pidulikult lipusinine, aga tavapärast pidurõivastes rahvahulka saalitoolidel ei olnud. Olid kaamerad ja prožektorid, mõned asjatundjad nendega toimetamas – eriolukorrast johtuvalt salvestati sedapuhku kogu pidusündmus Reolas videoks ja postitati vallarahvale vaatamiseks valla veebilehele ja Facebook´i.

Sünnipäevatervitused ütles kogukonnale vallavanem Aivar Aleksejev, vallaelu kohta esitas videos küsimusi valla kultuurijuht Peep Puis ning neile vastas volikogu esimees Heiki Sarapuu. Meelelahutuseks oli hinge kosutavat muusikat tegema kutsutud Alen Veziko.

Huvilistel on võimalik kogu sündmust veebist järele vaadata – kellel endal võimalused puuduvad või kipub selleks ettevõtmiseks tarvilisi oskusi nappima, paluge mõni noortest Taibudest appi!

Ehkki seekord läks vägev ettevõtmine tühjale saalile, kõikvõimsa netiteenuse abil loodetavasti siiski ka paljudesse kodudesse, loodame seda enam, et aasta pärast on meie mälestused koduvabariigi sünnipäevast hoopis meeleolukamad ja vahetumad!

MAIRE HENNO

Auvalve Ausambamäel

24. veebruaril toimus Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine Kambjas Ausambamäel. Kõnelesid vallavanem Aivar Aleksejev ja Kambja koguduse õpetaja Andrus Mõttus. Koos Kambja valla kultuurijuhi Peep Puisiga asetasid nad ausamba jalamile mälestuskimbu ja küünlad.

Vabariigi sünnipäeva tähistamise pidulikkust aitasid rõhutada segakoor Läte (dirigent Saidi Tammeorg), naisrahvatantsurühm Vikertiimer (juhendaja Heleri Kängsepp) ja naisansambli Lüüra (juhendaja Hanna-Liina Bunder) esindus. Auvalves olid kaitseliitlased.

Samal hommikul viidi kimbud ja küünlad ka teistele Vabadussõjas langenute mälestuseks püstitatud ausammaste jalamile Kodijärvel, Ivaste külas ja Reola lahingu mälestussambale Tõõraste külas. Kimbud ja küünlad viidi ka riigimeeste Arved Ruusa ja Karl Ipsbergi mälestuskivide juurde.

SAIDI TAMMEORG,
Kambja kultuurikeskuse juhataja


Kultuurimajas toimunud sündmus on järelevaadatav:

Video: Eesti Vabariik 103

Kino maale
EelmineLilleniit või muru?
JärgmineHuvihariduse toetuse taotlemise tähtaeg on 15. aprill