Lumerohke vastlapäev ja pakaseline vabariigi aastapäeva aktus Kuuste koolis

961

Käesolev õppeaasta on oma olemuselt teistmoodi, leppida tuleb piirangute ja hajutamisega. Õnneks on ilmataat olnud sellel talvel lahke ja jaganud meile lumerõõme ja kelgulusti. Kui koolimajas oleme püüdnud hoida lapsi võimalikult eraldi, siis vastlapäev andis võimaluse korraldada tõeliselt meeleoluka talvepäeva. Vaatamata sellele, et olime karantiinis ja koolist pidid eemal olema kaks klassi ning viis õpetajat, jätkus koolisolijatele tegevusi kolmes tegevuspunktis. Kelgumäel käis võidukihutamine sotsiaalpedagoog Margit Tammistu valvsa pilgu all, parkla-alal mängiti õpetaja Inge Lahtmetsa juhendamisel seltskonnamänge ja õpetaja Inga Kurgjärve juhendamisel peeti maha teatevõistlused. Lisaks vahvale lumesajule, mis meie üritust saatis, muutis vastlapäeva eriti meeldejäävaks koolilõuna. Pärast suurt möllu ja kihutamist pakuti sooja ning maitsvat hernesuppi õues, kus värske õhk lisas isule veel oma osa. Magustoiduks oli vastlakukkel ja soe tee, mida pakuti sööklas.

Lasteaialaste vastlapäeva viisid nende õpetajad läbi kollektiivselt. Mudilastele korraldati võistlusi ja mänge ning lasti liugu. Lustisid nii lapsed kui õpetajad. Enne tuppaminekut joodi õues ühiselt sooja teed ning seejärel mindi tuppa sooja hernesuppi ja vastlakuklit sööma.

Paar päeva hiljem tähistasime Eesti Vabariigi 103. sünnipäeva. Ka see üritus oli mõeldud toimuma õues, kuna siseruumides koguneda ei saanud. 18. veebruari hommik üllatas kõiki krõbeda paarikümnekraadise pakasega, kuid ometi rivistus koolimaja ette kogu kooli- ja lasteaiapere. Õpetaja Inge Lahtmets saatis hümni laulmist klaveril, lipu heiskasid 9. klassi õpilased Chrislyn Liivat ja Tauri Tihane, direktor Lenne Ojamets soovis kõigile õnne ning seejärel süütasid kõikide lasteaiarühmade ja kooliklasside esindajad riigi sünnipäeva puhul küünlad. Lasteaialapsed olid tähtsaks päevaks valmistanud sini-must-valged lipukesed ja pähe õppinud luuletuse.

INGA KURGJÄRV,
Kuuste kooli õpetaja

Kino maale
EelmineVana-Kuuste naisselts annab aru ehk seltsimaja 10 aastat
JärgmineTeekond Ülenurme mõisast põllumajanduse muuseumini…