Viimased paar kuud oleme toimetanud oma võimlejate treeningutega samuti videosilla vahendusel nagu ka kõik teised. Alguses toimusid meil nii individuaaltunnid kui virtuaaltunnid ning piirangute suurenedes ainult virtuaaltunnid. See aeg on olnud kõigile väga raske, aga me saame siiski kenasti hakkama.

Treenerid nuputavad välja põnevaid treeninguid, et lapsi motiveerituna hoida, ning me otsime igas raskuses midagi positiivset, millele keskenduda.

Ülenurme miniklassi noorema rühma tundides me näiteks keskendume sellel ajal rohkem vahenditehnika õppimisele, kuna lastele mõjus nende kasutuselevõtmine väga motiveerivalt. Vahendid, millega tahame osavaks saada, on hüpits, rõngas ja pall. Saalitreeningutega jätkates saame uuesti üldfüüsilisele osale suuremat tähelepanu pöörata, aga oleme selleks ajaks juba vahendiga kindlasti palju osavamad.

6-9-aastaste rühmaga valmistume iga-aastaseks Tartu võimlemispeoks, kus tuleb esitusele Ülenurme nooremate rühmade koondkava. Samuti harjutame usinalt võistluskava elemente ja põnevaid hüpitsakombinatsioone.

Ülenurme miniklassi vanema rühma treeningud mööduvad võisteldes. Iga treening selgitame välja kõige osavamad hüpitsa- või palliharjutustes. Ükski treening ei möödu ilma venituste, tasakaaluharjutuste ega venituskummita.

Ülenurme lasteklass võttis ette aga eriti keerulise katsumuse. Nimelt alustasime järgmise vanusegrupi vahendikava õppimisega. Treeningutes keskendume pallitehnikale ning toatingimustes võimalike kavaelementide harjutamisele.

Ka meie kõige pisemad (3-5-a) harjutavad usinalt kodus – siinkohal on vanemate roll kõige suurem ning meil on hea meel, et vanemad usinalt aitavad lapsi ja niimoodi üheskoos saame tunnid kenasti tehtud.

Loodetavasti pääseme varsti tagasi saali, aga seni oleme õnnelikud, et meil on olemas võimalus treeninguid siiski läbi viia. Eriti rõõmus meel on meil aga selle üle, et lapsed virtuaaltundidesse kohale tulevad, ning suur-suur tänu meie lapsevanematele, kes antud olukorras nii mõistlikud on ja lapsi järjepidevalt motiveerivad ja toetavad!

Järgmine üritus, milleks kõik meie rühmad valmistuvad, on Tartu võimlemispidu, mis toimub 8. juunil kell 19.00 Tartu laululaval.

Võimlemispidu on endiselt toimumas ja meil on plaanis kõikide rühmadega sellest osa võtta!

MARGOT VÕSOKOV,
võimlemisklubi Ülenurme juht ja treener

Kino maale
EelmineLitsentseeritud maamõõtja leidmine muutub järjest lihtsamaks
JärgmineÜlevaade matkamängudest „Õnne maa“