3.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivÜks ääretult tore, lõbus ja õpetlik koolipäev

Üks ääretult tore, lõbus ja õpetlik koolipäev

Anette ja Katrin

Meie, Kambja põhikooli 8. klassi õpilased Katrin ja Anette saime huvijuhi kaudu teada ühest huvitavast üritusest Tartus – noortekonverentsist Lahe koolipäev 2010.

Kes juhib meie mängu?

Anette ja Katrin Meie, Kambja põhikooli 8. klassi õpilased Katrin ja Anette saime huvijuhi kaudu teada ühest huvitavast üritusest Tartus – noortekonverentsist Lahe koolipäev 2010.

4. novembri hommikul, kui me Raekoja platsile jõudsime, jagati inimesi gruppidesse, sest kohe algas orienteerumisemäng. See polnud tavaline mäng, selle kaudu tutvustati Tartu linna ja mõningaid tähtsamaid fakte. Viimane kontrollpunkt oli Kaubamaja ees, kus iga grupp pidi tegema inimtähe. Meie olime täht C, sellest on pilt ka Postimehes.

Noori oli kokku tulnud lausa 700.

Järgmiseks suunduti Vanemuisesse, kus algas konverentsi esimene sessioon. Algul räägiti televisiooni mõjust inimesele, näidates seda, kuidas meedia võib moonutata intervjuusid. Ain Mäeots intervjueeris kuulsat naisnäitlejat, kes sai tuntuks sarjast „Pilvede all“.

Meie seast valiti välja üks täitsa tavaline poiss, kellest sai superstaar. Teda õpetati laulma ja näitlema. Lõpuks esines ta koos Birgit Õigemeelega. Ta sai ka uued riided Kaubamajast.

Tuli värskendav mahlapaus, kus sai ka näksida.

Teises sessioonis oli külaliseks tuntud koolitaja Mart Mikk. Ta näitas palju huvitavaid videoklippe, kuidas müüjad võidavad ostjate tähelepanu erinevate trikkidega.

Uhkelt saabusid Tallinnast Juku-Kalle Raid, Urve Palo ja Peep Vain. Nende teemaks oli see, kuidas tuntud riigitegelased reklaamivad ennast (nt Putin näitas enda palja ülakehaga, et ta on võimukas; Hitleri karmid kõned kinnitasid, et ta on suurepärane riigijuht) ja oma parteid (nt Savisaare tasuta kartulid ja küttepuud).

Pärast lõunapausi külastasime ka erinevate koolide ja asutuste bokse, kus saime huvitavat infot.

Kolmas sessioon möödus tuntud näitlejate Rasmus ja Hannes Kaljujärvega teemal „Isa ja poja suhted“. Saime teada, millest sai alguse Rasmuse näitlejakarjäär ja et Hannesele ei meeldi Rasmuse tüdrukud. Enda etteasteks esitasid nad isa ja poja näidendi.

Järgmiseks esinejaks oli tuntud matemaatik Leo Võhandu, kes päevajuhi Märt Treieri arvates on üks terasemaid inimesi. Külaline rääkis matemaatilistest seosest inimeste elus ja sellest, kuidas kasutada matemaatikat mitmel huvitaval viisil.

Pärast tordipausi tuli „Hea eeskuju“ auhinna üleandmine. Tunnustati Tartu tüdrukut Oliviat, kes on Punase Risti liige ja räägib oma vabal ajal koolides HI-viiruse ohtlikkusest, selle ennetamisest. Ta tegeleb ka kodutute loomadega. Teda premeeriti 20 000 krooniga. Spetsiaalselt talle esines Uku Suviste.

Hiljem intervjueeriti Uku Suvistet ja me saime teada huvitavaid fakte. Enda etteaste lõpus laulis ta Tarmo Leinatammi dirigeerimisel laulu. Toimus ka intervjuu Tarmo Leinatammiga.

Kõige lõpuks esitasid Uku Suviste ja Birgit Õigemeel dueti muusikalist „Helisev muusika“.

Päev oli ääretult tore, lõbus ja õpetlik. Saime ka huvitavaid ideid.

Anette Teesaar ja Katrin Jaani

Loetumad