11.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTunnustus Tartumaa kaunimatele kodudele

Tunnustus Tartumaa kaunimatele kodudele

Kaunite kodude kõrval sai Tartumaa kaunima omavalitsuse nimetuse Elva linn. Foto: Geonarva (cc-by-sa)  

Kambjas jätkati maakaitsepäevade senist traditsiooni ja autasustati pidulikus miljöös Tartumaa kodukaunistamiskonkursil esile tõstetud koduloojaid.

Kui maavanem Reno Laidre tervituskõne kuulatud, astusid rahva ette Tartumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees, Tartu vallavanem Aivar Soop ja Alatskivi vallavanem Andu Tõrva, kes juhtisid sel korral kodukaunistajate tunnustamise tseremooniat.

Esmalt said maakondliku äramärkimise need kolm kaunist kodu, mida augustis tunnustab ka Vabariigi President.

Perekond Ööbiku kodu Vorbusel Tähtvere vallas on kaasaegne avar kinnistu Emajõeäärsel nõlval.

Eneken Juurmanni ja Veiko Pärna kodu Räni külas Ülenurme vallas on hästi läbimõeldud haljastusega nüüdisaegne kodu linna piiril.

Anu ja Mait Landi kodus Vahi külas Tartu vallas on olnud tiheasustusalal asuva nurgapealse kinnistu haljastuse kujundamisel eesmärgiks privaatsuse loomine perele.

Elva linn sai tiitli Tartumaa kaunis omavalitsus 2014 ja pälvib ka tunnustuse Vabariigi Presidendilt.

Tänutähtedega peeti meeles paljusid kodusid ja asutusi, mida konkursikomisjon sel aastal külastas. Kambja vallast leidsid äramärkimist Lättemäe seikluspark ja Vana-Kuuste endisesse piimatööstusesse rajatud elamu.

Toivo Ärtis

 


Samal teemal:

 

Loetumad