Algasid kiiruseületajatele keskenduvad liiklustalgud

754

Politseinikud pööravad täna hommikul alanud liiklustalgutel tähelepanu kiiruseületajatele. Piirkiirusest kinni pidamist jälgitakse inimeste soovitud kohtades.

Hommikul alanud ja järgmise päeva hommikuni kestvate liiklustalgute eel andsid inimesed teada rohkem kui 1600 probleemsest kohast. Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo sõnul anti teada ka muudest probleemidest, kuid ka sel aastal keskendutakse sarnaselt ülejäänud Euroopale liigsele kiirusele. „Nüüd kui teed on lumest puhtad, on suurimaks ohuks liikluses kiiruseületajad. Meie raskemad ajad liikluses on sel aastal veel ees. Enim liiklusõnnetusi juhtub just kevad- ja suvekuudel,“ ütles Loigo.

„Sissekandeid vaadates nägin, et inimesed tunnevad muret kodukoha ümbruses või igapäevasel teekonnal kihutavate juhtide tõttu. Ettepanekute abil saame olla kohtades, kus meid oodatakse,“ rääkis Loigo. Kohti sai märkida 2.-8. aprillini liiklustalgute kodulehele.

Loigo sõnul on jätkuvalt inimesi, kes ei pea oma rasket jalga ohtlikuks, kuid tunnetab kiiruse ohte elukoha ümbruses. „Ei saa olla nii, et ühel tänaval kurdan, teisel vajutan pedaali põhja. Talgud ongi võimalus oma käitumist muuta,“ ütles politseinik.

Lemmatsi – Leilovi teel kihutati 128 km/h

Esimeste kihutajate tabamiseks ei kulunud palju aega. Talgute esimesel tunnil olid politseinikud Tartumaal Kambja vallas, sest inimesed märkisid probleemseks kohaks Lemmatsi – Leilovi teelõigu, kuhu peavad ühekorraga ära mahtuma nii kergliiklejad kui ka autojuhid. 50 km/h piirkiiruse alas liikus politseinike suunas auto, mille kiiruseks oli 128 km/h. Juht põhjendas oma käitumist sellega, et ta oli tööle hilinemas.

Harjumaal Vana-Tartu maanteel peatati juht, kelle lapsehoidja oli hiljaks jäänud ja kes üritas liikluses aega tagasi teha. „Inimesed peavad sõitmiseks rohkem aega varuma ning hilinemise hirmus kihutamine ei ole lahendus,“ lausus Loigo.

Eelmisel aastal toimunud liiklustalgutel osales 264 politseinikku, kes vestlesid 823 juhiga ning karistasid 173 kiiruseületajat.

Kino maale
EelmineSissemurdmine Külitsel
JärgmineOstan garaaži Kambja Kase tänavale