Ülenurme lasteaed sai uue hingamise

2509
Uuenenud lasteaed on ootel. Kiiged hõljuvad tühjalt tuules, liivakastides lasub liiv puutumatuna. Ruumides on mööblit veel minimaalselt. Aga sügiseks on pilt juba hoopis teine! Foto: Arvo Abner

Kui praeguse suurvalla piirides tegutses veel kaks omaette valda, oodati endise Ülenurme valla haldusalas mõnusas ja pisut murelikus ootusärevuses aega, mil kõik siinses piirkonnas tegutsevad lasteaiad saavad renoveeritud ja nende kohta võib kasutada sõnapaari „heas korras“. Viimasena oli korrastamisjärjekorda jäänud Ülenurme lasteaed ja selle täielik kordategemine oligi juba plaanis.

Nüüd on Ülenurmes Lasteaia tänavas asuv hoone läbinud asjaliku uuenduskuuri. Kõik, mis omal ajal oli saanud kehvasti, on ümber tehtud, põhjalikult kaasajastatud. Omaaegsed ehitusvõimalused olid, nagu nad olid, aga aeg on edasi läinud ja vaieldamatult saab nüüdisajal ehitada juba märksa paremini.

Märtsis lõpetasid ehitajad Ülenurme lasteaias oma saagimised-puurimised-plaatimised – suur maja sai korda ja kenaks. Osaliselt toetas lasteaia renoveerimist SA Keskkonnainvesteeringute Keskus, põhiraskus tuli kanda siiski vallal. Lasteaiapere kolib vastremonditud majja tagasi suvel, praegu käivad õpetajad ja õpetatavad endiselt Tõrvandisse, sest poleks ju arukas õppetööd kolimissaginaga eksitama hakata. Lasteaia avapidu koos lasteaia juubelisünnipäeva tähistamisega toimub sügisel kogu lasteaiaperega – laste ja nende vanematega.

Ülenurme lasteaed sai uue hingamise, aga lasteaedade heaolu eest vastutavate vallaametnike kulmude vahelt murekorts siiski veel ei kao. Kuna me oleme nüüd ühendvallaks suurenenud ja selle tulemusena haridusasutusigi juurde saanud, siis Ülenurme lasteaia renoveerimisega ei ole lasteasutuste korrastamisring vallas veel täis saanud. Järjekordne etapp on läbitud, uued väljakutsed ootavad.

KRISTI KULL,
valla arendusjuht

 


Samal teemal:

Kino maale
EelmineVallavalitsus kavandab uut lasteaeda Tõrvandisse
JärgmineRebasel põlesid puiduprahi hunnikud