Õpetajate päeval kuulutati välja Kambja kooli aasta õpetajad ja aasta kolleeg

2159

„Kui õpetaja kätkeb eneses armastuse nii aine kui ka õpilase vastu,
siis on ta täiuslik õpetaja.“
Lev Tolstoi

Sel reedel, 2. oktoobril tähistatud õpetajate päev möödus üheksandike juhtimisel pungi ja rocki vaimus. Olid rollivahetused, pöörased kostüümid ja ulakad õpetajad. Suur tänu 9. klassile teistmoodi koolipäeva eest!

Mõnusa vabadustunde ja anarhia kõrval leidus mahti ka parimate tunnustamiseks. Kooliaasta alguses saime suure rõõmusõnumi – esimest korda välja antud huvialaõpetajate kategoorias nimetati Tartumaa aasta huvialaõpetajaks meie muusikastuudio pikaaegne eestvedaja Lilia Ilves (Kiuru). Lilia asus sügisel tööle Miina Härma gümnaasiumi muusikaõpetajana ning jagab oma oskusi ja teadmisi nüüd sealsetele õpilastele, ent tema loodud muusikastuudio hoogne tegevus jätkub.

Neljandat aastat toimunud kooli aasta õpetaja valimistel sai iga õpilane anda oma hääle õpetaja poolt, kes suhtub õpilastesse kõige abivalmimalt, julgustab ja motiveerib õpilasi, märkab ja tunnustab õpilaste saavutusi, õpetab oma õppeainet huvitavalt ja küsib oma töö kohta tagasisidet.

Õpilaste arvates vastas eelmisel õppeaastal nendele tingimustele kõige paremini loodusainete õpetaja Gerli Edela. Tema kohta arvati näiteks nii: „Ta oskab õpilasi aidata ning juhendada, kui õpilasel tekib probleeme õppimisega. Hoiab klassi tuju/meeleolu suurepäraselt üleval. Ta teeb asjad selgeks väga lahkelt. Tal on huvitavad tunnid ja kuigi mul on halvad hinded, on mul tunnis huvitav olla.“

Kooli töötajatel oli samuti võimalus nimetada endi seast kolleeg, kes on silma paistnud siira vastutulelikkuse, lahkuse ja sõbralikkusega, kellega on kerge „asju ajada”, kes peab kinni antud lubadustest ja kelle poole pöördudes on enamasti abi saadud.

Töökaaslaste hinnangul on selline kolleeg meie kooli kokk Külli Muru – „rahulik ja vastutulelik, tahab teha oma tööd väga hästi (ei narri tööd). Abivalmis, lahke, sõbralik, kohusetundlik“. Kogu koolipere teab, et Külli valmistatud toitu naljalt järele ei jäeta, see on lihtsalt nii maitsev!

Eelmine õppeaasta ei olnud koolis kellelegi kerge – distantsõpetamine ja -õppimine ei ole lihtsalt need päris asjad. Puudu jääb suhtlemisest, juhendamisest, tagasisidest, julgustamisest. Seda enam tahan meie õpetajaid tänada, et kõik vajalik sai tehtud ja enamgi veel!

Hea õpetaja teeb imet! Kaunist õpetajate päeva kõigile!

Marika Karo
Kambja kooli direktor

Kino maale
EelmineKambja vallavolikogu kiitis heaks koostöölepingu sõlmimise Tartu 2024ga
JärgminePargi tänava sulgemine Ülenurmes