Kambja kool pureb pähkleid

995

Õppeaasta lõpul mõtleme sageli, mida uuel aastal teisiti teha, mida lõpetada, mida alustada. Teadmata, milliseks kujuneb aasta viiruste tõttu, otsustasime sügisel alustada viktoriinisarja „Nädala pähkel“.

See tähendab, et igaks nädalaks mõtleb üks kooli töötaja nuputamiseks küsimusi. Raskusastmeid on kaks: 1.-4.kl ja 5.-9.kl. Esmaspäeval ilmuvad need Google´i abil Stuudiumisse ja reede õhtuks on vaja vastata. Uue nädala algul näeb õpilane õigeid vastuseid ning oma tulemust. Teemadeks on olnud erinevad õppeained, aga ka hobid: näiteks fotograafia ja teater. Vahekokkuvõtteid oleme teinud  juba kahel korral pärast kolmenädalast pingutamist. Tulemas on veel palju ainevaldkondi, lisaks toiduteema köögi- ja majanduspersonalilt, raamatukogu-eri  ning varia direktorilt. Lõpetus ning iga klassi parimate tunnustamine on planeeritud veebruari lõppu, meie riigi sünnipäevaks.

„Pähklite puremise“ eesmärgiks pole teadmiste kontrollimine. See õpetab internetist infot otsima, seda kriitiliselt hindama, sunnib küsimusse tähelepanelikult suhtuma ja korrektselt oma vastust sõnastama- sisuliselt arendab õpioskusi. Loomulikult laieneb silmaring ning noorimad osavõtjad saavad koos lapsevanemaga ekraani ees asjalikult toimetada. Märgata on ka võistlushasarti, eriti poiste hulgas. Tore on  see, et „pähklite“ puremist ei riku ka kuri viirus ära.

Tiina Tiideberg, „Nädala pähkli“ eestvedaja

Kino maale
EelmineÜlenurmel hukkus saunatulekahjus mees
JärgmineKunst Kambja koolis