Tartumaa aasta õppeasutuse juht 2021 – Ülle Andreson

1408

Ülle alustas Ülenurme vallas tööd 1984. aastal tollal Ülenurme gümnaasiumi juures tegutsenud muusikaklassi klaveriõpetajana. 1989. aastal loodi Ülenurme muusikakool ja temast sai muusikakooli õpetaja. 1998. aastast alates juhib Ülle Andreson Ülenurme muusikakooli ja teeb seda väga edukalt. Ülle juhtimise all on koolis kujunenud ühtne, töötahteline, sõbralik kollektiiv ning soe tööõhkkond.

Praegu õpib koolis üle 200 õpilase, soovijaid on eriti palju klaveri- ja kitarrierialadele. Ruumipuudus ei lase koolil enam kasvada, küll aga on muusikaharidus muutunud mitmekesisemaks.

Ülle on võtnud südameasjaks edendada muusikakoolides haruldaste pillide oboe, fagoti, metsasarve ja harfi õpet. Tema algatusel ja toel alustati 2018/19. õppeaastal rivitrummide õpet.

Koolis pannakse rõhku koostöö arendamisele. Selleks tegutseb koolis palju ansambleid ja orkestreid. Oma töös ei tunnista Ülle sõnapaari „ei saa“, vaid tegutseb põhimõtte „otsime lahenduse ja leiame võimaluse“ järgi.

Ülle on veendunud, et parimaid tulemusi saavutatakse koostöös. Nii tehakse koostööd Tartu II muusikakooli, Elva ja Nõo muusikakooli ning Heinola muusikakooliga Soomest. Tartu II muusikakooliga koos tegutseb ühine brassansambel, koos käiakse esinemas ka puhkpilliorkestritega ja neid toetavad trummitüdrukud mõlemast koolist.

Muusikakooli kammersaalis on toimunud neli korda aastas valla nn papupeod, mille kontserdiosa sisustavad muusikakooli õppurid ja õpetajad. Covidi-ajal pole neid pidusid kahjuks saanud korraldada.

Koolis korraldatakse kord aastas üleriigilist laulukonkurssi Jõulutäht, vabariiklikke pilli- ja laulukonkursse – Parim noor instrumentalist, Laulukarussell jt, pilli- ja laululaagreid. Selle aasta Jõulutäht toimub 27. novembril juba 20. korda.

Ülle eesvedamisel on Ülenurme muusikakool pidevalt arenenud, avatud on uusi õppesuundi ja nutikalt lahendatud COVID-19 tekitatud väljakutseid. Et motivatsiooni hoida, salvestatakse distantstunnis ansambli-orkestri üksikpartiid ning miksitakse need siis kokku. Kool on vajadusel kohandanud oma õppekava HEV-lastele sobivaks, et tagada nende edukus ja säilitada muusikahuvi.

Ülle on olnud aktiivne Kambja/Ülenurme vallavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni liige juba mitu koosseisu järjest.

Ehitada väikesest koolist üles üks vabariigi omanäolisemaid ja hinnatumaid muusikaõppeasutusi – seda suudab vaid väga pühendunud ja oma tööd armastav inimene.

MAIA UIBO,
valla haridusnõunik

Kino maale
EelmineTõrvandi korvpallurite tegemistest
Järgmine„Anna teada“ on abiks