Nurmepesa põrandaprojekt

911
Kui lint sai läbi lõigatud, oligi seiklusrada ametlikult avatud. Foto: Mari Sults

Kui me eelmisel sügisel esmakordselt kolleegidega oma äsja renoveeritud Ülenurme lasteaeda tagasi kolisime, olime ühest küljest ülimalt õnnelikud ja rõõmsad, et lõpuks saame oma armsasse majja tagasi, teisalt aga pisut kurvad – eks enamikel meist oli suure renoveerimise tulemustest oma nägemus ja unistused. Me olime oma soovid ning ettepanekud ka kirja pannud ning sisearhitektile edastanud. Kahjuks ei saanud aga unistus rõõmsavärvilisest ja lapsepärasest majast täielikult tõeks, sest sisearhitektil oli lasteaiast oma nägemus. Esimene mulje värvilahenduste osas oli pisut jahmatav. Jah, tõele au andes – kui oma asjade ja lastega tagasi majja kolisime, muutus pilt drastiliselt. Siiski jäi meid kummitama meie pikk koridor – palju sirget põrandapinda, mida mööda lapsed iga päev liikumis- ja muusikatundi liiguvad. Miski pidi muutuma, et ka meie koridor saaks rõõmsaks ning rohkem kasutatavaks pinnaks.

Mudilased seiklevad meelsasti ja suure põnevusega. Foto: Mari Sults

Sügisesel õpetajate koosolekul sai moodustatud „põrandaprojekti” meeskond, kes hakkas töötama välja ideid põranda kujundamiseks. Mitmete koosolekute ning nuputamiste ja disainimisprogrammis sättimiste lõpptulemusena valmis projekt “Meie koridor läbi aastaaegade”. Põrandale paigaldatud kleebised on justkui rännak läbi nelja aastaaja sügisest suveni, kus on avastamist sõimelastest koolirühmani ning kus saab lõimida tegevused kõikide ainevaldkondadega.

Lisaks põrandatele tulevad lähiajal ka seintele tegevused ja kleebised ning alles siis võib projekti täielikult lõppenuks kuulutada. Piduliku lindi läbi lõikamise tseremooniaga sai 11. jaanuaril seiklusrada juba avatud.

MARI SULTS,
„Põrandaprojekti” juht

Kino maale
EelmineEdukalt sooritatud rahvusvaheline inglise keele eksam
JärgmineJärelhüüe Ive Porkonile