Aastavahetuse mõttehetk

497

anonymous womanSelle aasta jõulud ongi nüüd möödas. Ka sel aastal endal ei ole enam pikka põlve ja peagi võime tervitada uut aastat.

Jõuluaeg ja aastavahetus kujuneb pahatihti väga tempokaks, kuid usun siiski, et hea tahtmise korral leiab iga inimene võimaluse nii kokkuvõtete tegemiseks kui endassevaatamiseks.

Oled Sa alati Sina ise?

Tihti on elu nagu teatrilava, kus mängime peaosa või siis vähem edukat kõrvalrolli.

 

Aga Sina ole Sina ise!

Tunne rõõmu sellest, mis Sulle on antud ja mis Sul olemas on.

Mõtle ka sellele, mida kõike Sul pole ja küsi endalt, kas mul lähebki seda üldse vaja, kas selle saamine teeks mind õnnelikumaks?

Sul on kindlasti, mille üle rõõmustada. Sul on kaasteelistega palju jagada. Sul on lähedased, keda Sa armastad ja kes Sinust hoolivad.

Jõulude ja aastavahetuse paiku muutume kõik kuidagi paremaks, hing muutub helgemaks. Lihtsalt niisama naeratame võhivõõrale…

Oled Sa vahel avastanud, et sa pole märganud toredaid inimesi enda kõrval või leidnud nende tunnustamiseks sobivaid sõnu? Vahel piisaks ju paarist ilusast sõnast…

Minul, Sinul, meil kõigil olid lõppevaks aastaks erinevad ootused ja soovid. Kas need on tänaseks ka täitunud?

Mõnel meist läks hästi, kuid mõnel eriti ei vedanud. Mõni vangutab üksnes pead, lööb käega ja poriseb: „Ehh…, kõik aastad on vennad.”

Kindlasti tõi lahkuv aasta kaasa nii muresid kui rõõme. Viimaseid märkame me kahjuks vähem. Rõõmud mööduvad kuidagi liiga kiiresti, kuid mure tundub meile nii rõhuv ja raske.

Tõde on selles, et me kõik peame oma saatusega leppima.

Tunnid, päevad, nädalad, kuud lendavad linnutiivul. Ärge selle kiirustamises kaotage kõige tähtsamat – oskust olla inimene kõigi oma tunnete, mõtete ja vajadustega.

Kõik me tahame olla mõistetud, hinnatud, armastatud, meil on vajadus olla kellegi kõrval. Kandke oma südames headust ja jagage seda teistelegi.

 

Armsad kambjalased, märgake sel kaunil talveajal oma lähedasi. Olgu nendeks siis lapsed, sõbradtuttavad, naabrid, sugulased. Minge neile külla oma laheda jutu ja lõbusa tujuga, nakatage neidki oma rõõmsameelsusega.

Naer on terviseks ja tervis on üle kõige!

Soovin teile kõigile rahu südamesse, päikese vallatut helki silmadesse ja armastust, palju armastust.

Piret Pihlakas

Kino maale
EelmineIve-Ann Saame jagab muljeid Iisraeli reisilt
JärgmineTuisku trotsides