Väiksed võimlejad on usinad ja visad

394

Võimlemisklubi Rütmika Ülenurme treeningud on ka uuel aastal täies hoos. Treeningud oleme jaganud enamasti Tõrvandi ja Tarbuse spordihoonete vahel ning asendamatuks kaaslaseks on saalis saanud tahvelarvuti, mille abil saavad ka isolatsioonis olevad võimlejad treeningutel osaleda.

Meie vanemad võistlusrühmad on ette võtnud uute võistluskavade õppimise. Noorteklassil toimub tihe koostöö koreograaf Kristiina Noorega, kelle osava käe all valmib uus tempokas vabakava. Miniklass liikus uue aastaga edasi uude vanusegruppi ning võistleb edaspidi lasteklassi A-grupis. Ka lasteklassil on käsil uue väga kiire ja põneva võistluskava õppimine. Mõlemal võistlusrühmal on veel palju harjutamist ees, et uued ja keerulised elemendid täiuslikkuseni treenitud saaksid. Loodetavasti saame juba lähikuudel võistlusplatsil kõiki uute kavadega üllatada.

Meie Mini nooremal grupil toimusid veel vahetult enne uut aastat esimesed võistlused – esimene võistluskogemus oli laste jaoks väga meeldiv ja lõbus, lapsed nautisid esinemist ning seda melu, mis võistlustega kaasneb. Tänu tüdrukute tublile sooritusele tuli tihedas konkurentsis koht esikolmikus. Hetkel treenime saalis hoogsalt individuaalkavu – nii vabakava kui rõngakava. Eks tihedad isolatsioonid segavad natuke meie treeninguid ja ka praegu ei möödu ükski trenn ilma, et keegi oleks meiega videosilla abil, kuid uute aegadega tuleb lihtsalt kohaneda ning üheskoos vastu pidada.

Meie kõige väiksemate, 3-4-aastaste trennid on mängulised, aga samas arendavad. Trennides õpime selgeks esimesed võimlemiselemendid, millest paneme kokku esimesed lustakad kavad. Samuti on igas trennis kasutusel vähemalt üks vahend – hüpits, pall või rõngas. 5-6-aastaste tüdrukute treeningutel alustasime uuel aastal esimese iluvõimlemise individuaalkava õppimisega. Juba varsti hakkame õppima kava, millega osaleme Tartu võimlemispeol. Lisaks kavade harjutamisele mängime treeningutel erinevaid arendavaid mänge ja saame sõbraks võimlemisvahenditega. 7-8-aastaste ettevalmistusrühm alustas juba uue Tartu võimlemispeo esinemiskava (pildil vihmavarjudega) õppimisega ning on tore näha, et pärast paljusid isolatsioonis veedetud päevi on rühm taas suuremas koosseisus treeningutel osaleda saanud.

MARGOT VÕSOKOV,
VK Rütmika Ülenurme treener

Kino maale
EelmineHaagisetootja kasvatas tootmispinda ja lõi juurde töökohti
JärgmineKuidas käsi käib, Kambja vald?