Kommipommi laste rattasõit toimub Ülenurmel juba seitsmendat korda

1116
Foto: Adam Illingworth

Tartu ümbruse jalgrattaklubid ühendasid seekord jõud ning korraldavad kümnest etapist koosneva lastele mõeldud sarja Kommipommi laste rattasõit. 

Kõik etapid toimuvad kolmapäeviti kell 17.00, neist viis kevadel ja viis sügisel. Esimene etapp korraldatakse Tartu Veeriku kooli juures 27. aprillil SK Velo eestvedamisel. Teine etapp toimubki 4. mail Ülenurmel Lõuna-Eesti Rattaklubi treeneri Ekke Kaur Vosmani eestvedamisel Eesti Põllumajandusmuuseumi territooriumil.

Ülejäänud etappide asukohaks on märgitud Raatuse, Forseliuse, Annelinn, Kõrveküla, Tammelinn, Otepää, Elva ja Ihaste ning nende korraldajateks Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi, Rein Taaramäe rattaklubi, Peloton ja Klubi Cycling Tartu.

„Eesmärk on pakkuda lastele meeldivat ajaviidet ning kellele siis rattasõit ei meeldiks, eriti kui finišis saab suu maguseks,“ kommenteeris ürituse üks eestvedajaid Rene Mandri, kes juhib ühtlasi Team Ampler-Tartu2024 meeskonda.

Rattasõidule eelregistreerides veebilehel www.rattasoit.ee osaleb registreerunu ka Hawaii Expressi poolt välja pandud 333€ kinkekaardi loosimises sügisel peale viimast etappi. Kusjuures iga osaluskord loeb, mida rohkem osaleda, seda suurem on võiduvõimalus.

Iga kord toimub peale laste sõite mõõduvõtt ka klubide kasvandikele vanuses 11-12 ja 13-14 aastat. Nii saavad nooremad aimu, millised oskused on juba trennis käivad noored rattal omandanud ja saavad nähtud sõiduvõtteid järgmine kord ka ise juba kasutada. Lõuna-Eesti rattaklubil on ka Ülenurmel treeninggrupp, seega näeb peale laste sõite klubide vahelisel mõõduvõtmisel ka kohalikke poisse ja tüdrukuid.

Rattasõidul võib osaleda ükskõik millise rattaga, aga soovituslik on kasutada kas jooksuratast või pedaalidega ratast, sest tõukerattal võivad mõned kohad läbimatud olla, sest trass kulgeb ka mururibadel ja pargivaheteedel, mitte ainult asfaldil. Kindlasti on kõigil kohustus kanda kiivrit ja väiksemaid võivad vanemad trassil saata.

Rajaskeem.

Kino maale
EelminePühapäevast kaob maskikohustus
JärgmineTootjad ja tarbijad kohtuvad nüüd reedeti!