Energiakulude hüvitamise taotluse saab esitada hiljemalt 13. juunil

550

Taotlus tuleb esitada rahvastikuregistrijärgsele kohalikule omavalitsusele. Seda ka juhul, kui taotleja tegelik elukoht on mujal. Näiteks, kui Teie tegelik elukoht on Kambja vallas, aga rahvastikuregistrijärgne elukoht (e nn sissekirjutus) on Tartu linnas, siis tuleb taotlus esitada Tartu linnavalitsusele.

Hüvitatakse septembri (tagasiulatuvalt) kuni aprillikuu eest 80% arvetel toodud energia koguhinnast, mis ületab elektril 12 s/kWh, gaasil 4,9 s/kWh ning kaugküttel alates 7,8 s/kWh. Toetuse ülempiir kõigi energiakulude peale kokku on 500 eurot ja alampiir 10 eurot ühe kuu kohta.

Energiakulude tõusu toetuse saajaks kvalifitseerub pere, kelle netosissetulek jääb alla mediaantaseme, mida arvestatakse leibkonna esimese liikme kohta 1126 eurot kuus. Iga järgmise vähemalt 14-aastase pereliikme kohta on sama summa kaaluga 0,5 ja alla 14-aastased lapsed kaaluga 0,3.

Sissetulekute hulka kuuluvad:

  • palgatulu, sh välismaalt saadud palgatulu;
  • ettevõtlustulu;
  • kasu vara võõrandamisest;
  • renditulu ja litsentsitasud;
  • intressid ja dividendid;
  • pensionid, toetused, preemiad ja hasartmänguvõidud;
  • saadud elatisraha (makstud elatisraha arvatakse sissetulekust maha)
  • kindlustushüvitised ja väljamaksed pensionifondist;
  • madala maksumääraga territooriumil asuva juriidilise isiku tulu.

Toetuste saamise arvutamise abistav kalkulaator on leitav rahandusministeeriumi kodulehelt.

Toetust on võimalik taotleda tagasiulatuvalt alates 2021. aasta septembri tarbimise järgi koostatud arvete alusel. Esimene kuu, mille kohta saab toetust taotleda on septembrikuu tarbimise eest (oktoobris saadud arvete alusel).

Koos taotlusega peab esitama eluruumi energiatarbimist tõendavad dokumendid energia liigi kohta, mille kulude katteks toetust taotletakse.

Taotluse esitamine Kambja vallavalitsusele

Täpsema teabe taotlemise kohta ja taotlusvormi leiab aadressilt:
https://www.kambja.ee/energiakulude-huvitamine

(Taotlused ja toimingud > Sotsiaaltoetused > Energiakulude hüvitamine.)

Lisateavet saab helistades vallavalitsuse sotsiaaltöö spetsialistidele: Aare Laak, telefon 5696 5611 ja Tiina Lobjakas, telefon 502 5840.

Energiakulude hüvitamisest rahandusministeeriumi veebis: https://www.rahandusministeerium.ee/et/energiakulude-huvitamine

Kino maale
EelmineVargus raudteel
JärgmineSoinaste lasteaed otsib oma tegusasse kollektiivi õpetajat ja koristajat