Juuni suursündmused põllumajandusmuuseumis

743
Mullune jaanituli Ülenurmel. Foto: Marat Viires

Juunis ootab Eesti Põllumajandusmuuseum lisaks igapäevastele külastustele osa saama ka tavakohastest suursündmustest.

1. juunil, üleriigilisel maamasina päeval koguneb Ülenurmele erinevat sorti vanatehnikat ja tehnikahuvilisi, et end eksponeerida, kogemusi jagada, erinevates kategooriates mõõtu võtta. Võrreldakse, milline on paremini restaureeritud traktor, jõumasin; kaunima „lauluhäälega“ jõumasin; vanim masin; restaureeritud auto; parim autoga kokkusobiv ekipaaž; vanim traktor; omapäraseim isetehtud traktor või muu masin.

Pidulike tervitussõnadega saadetakse Lanzid kell 10.30 Tartu Raekoja platsilt Ülenurme poole teele. Kell 12.00 on päeva ametlik avamine Eesti Põllumajandusmuuseumis. Tegevusi jagub nii suurtele kui väikestele tehnikahuvilistele – saab masinaid uudistada ja omanikega juttu puhuda, oma lemmikmasina valida, meisterdamises osaleda või poniga sõita. Muusikalise poole eest hoolitseb „Lõõtsavägilased“. Toimub vanavaralaat, kuhu on kõik kauplema oodatud!

Jaanipidustused juhatame Eesti Põllumajandusmuuseumis sisse 22. juunil suure jaanipeoga „Tule Jaaniste tulele….“. Pidulised saavad jõudu katsuda spordimängudes, osaleda erinevates töötubades, sekka nautida mõnusat rahvalikku muusikat. Meeleolu hoiab üleval Marju Länik ja öösse tantsutab ansambel Nukker Kukeke. Ja mis jaanipidu see ilma tuleta ikka on, loomulikult süütame lõkke ka!

29. juunil kogunevad muuseumi areenile uhked vissid, et välja selgitada, kes on kaunimatest kaunim. Toimub iga-aastane eesti holsteini ja eesti punast tõugu lehmade näitus-konkurss VISS 2018. Ürituse ajal on laat, piimatoodete degusteerimine, lastele mängud ja õpitoad. Avatud on põnev näitus „Kirju lehma hullus“. 29. juuni õhtul toimub Eesti Põllumajandusmuuseumi 50. aastapäeva pidulik tähistamine.

EVELIN ANJA,
SA Eesti Maaelumuuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht
tel 738 3813, 5657 7609

 

ÜLENURME JAANIPIDU
TULE JAANISTE TULELE…

Algus kell 18.00

  • spordimängud,
  • meisterdamised,
  • söök-jook

peaesineja Marju Länik

öösse tantsutab Nukker Kukeke.

Meeleolu hoiavad üleval laulustuudio Õnnemaa, Õnnemaa tantsustuudio Neptune,
JJ Streeti tantsustuudio Tõrvandi, Reola naisrühm, Reola segarühm, naisrühm Laululind.

Kino maale
EelmineTalguteod Aarike hooldekeskuses
JärgmineTeadetetahvel on tegija!