Pubekaeas Kambja naisrahvatantsurühm pidas vägeva peo

1249
Kambja naisrahvatantsurühma liikmed ja juhendaja Heleri Huuse (esireas keskel). Foto autor on Siim Kängsepp

Kui naiste puhul üldiselt aastatest ei räägita, siis Kambja naisrahvatantsurühma Vikertiimer liikmed ei karda oma kollektiivses pöördumises julgesti teada anda, et üheskoos on tantsitud juba 15 aastat ning selle sündmuse tähistamiseks peeti ka vägev pidu.

Vikertiimeri tantsunaised:

„Alustasime oma uut hooaega varakult, juba septembris. Kogunemiskoht oli endiselt Kambja Kultuurikeskuses. Meie rõõmuks liitus Vikertiimeri tantsurühmaga viis uut tantsuhuvilist naist. Nagu ikka esimesel trennil üle pingutama me ei hakanud, vaid arutasime oma tegevusaasta plaane – kuhu minna, mida teha?

Mõtteid liikus igasuguseid. Mõned tantsijad pidasid targemaks veidi hoogu maha võtta, sest võiks juba rahulikumalt võtta. Vanust ka juba piisavalt, kas sobibki jalgu enam nii kõrgele loopida. Keegi viskas veel villast, et eks meie rühm ole juba vana ka, kaua sa ikka jaksad. Võibolla peaks Vikertiimeri memmede rühmaks ümber nimetama? Kuid siis plahvatas kellelgi ärksama meelega kepsujalal, et mis vanad ja mis memmed! Vikertiimer saab sel aastal ju 15-aastaseks! See on täitsa uhke pubekaiga ikkagi! Kohe tekkiski mõte, nagu sellele vanusele kohane, pidada maha üks korralik juubelipidu. Mõeldud, tehtud!

27. aprillil oli saal kaunistatud, lauad kaetud ning kallid külalised Kambja Kultuurikeskuses kohal. Oi, kuidas Vikertiimeri naised pabistasid nurga taga, kas kõik tantsud on piisavalt lihvitud. Seda enam, et külaliste seas oli ka meie endine juhendaja Made. Kas ta tunneb meie üle uhkust või keerame kõik tema õpetatud põhitõed pea peale? Eriti tugevat värinat võis märgata meie „rohelise vahtralehega“ tantsijate kätes-jalgades, sest oli see ju nende esimene suur kontsert meie liikmetena!

Õhtu õnnestumisel oli suureks abiliseks õhtujuht Siim, kes põhikohustuste kõrval suutis tantsijaid lavataguses sabinas toetada hea nõu ja jõuga. Päris mitu vööd sai tema abiga seelikutele peale keritud. Oma rahuliku ja muheda olekuga suutis ta tantsijad hoida pingevabamas meeleolus. Eks seda said kogeda ka pealtvaatajad, kuidas Siim tantsud sujuvalt ja humoorikalt ühtseks tantsuetenduseks sidus. Ja ega`s Siim papist poiss ja muidu jutumees ole – ta lõi ka ise kontserdile käed külge. Koos meie praeguse juhendaja Heleriga kanti ette Maido Saare tants „Puudutus“. Oli ikka ilus vaadata küll, puudutas ka kõige tuimemat hinge…

Veel andsid meie peole värvi Made rühm Madelin ja Heleri tantsulapsed Kambja Põhikoolist. Meie suureks heameeleks ei tahtnud ovatsioonid kontserdi lõppedes kuidagi vaibuda. Mida võibki üks tantsija tänuks rohkem tahta? Ikka seda, et tema loomingust tunneks rõõmu ka teised.

Õhtu lõpetas ansambel Sonimuusikud.

Oleme väga tänulikud oma külalistele ja õnnelikud korda läinud kontserdi üle. Vikertiimer tänab südamest oma esimest juhendajat Made-Heljo Ruuli, meie praegust juhendajat Heleri Huuset, õhtujuhti Siim Kängseppa, kultuuritöötajat Saidi Tammeorgu, kutsete kirjutajat Anu Irdi, meie toetajat Kambja Vallavalitsust, meie endist juhendajat Tanel Vahit, meie asendusjuhendajat Mari Rüütlit.

Sellel hooajal esineb Vikertiimer veel Kagu-Eesti tantsupeol Põlvas ja Kambjas jaanipäevapeol. Ka uued sihid on meil juba silme ees: tahame jõuda 2019. aastal Tallinnasse üldtantsupeole.

Kui nüüd kellelgi tekkis veel huvi ja tahtmine pastlad jalga pista ning meie tantsurühmaga ühineda, siis võta teadmiseks, et naerusuised ja kohusetundlikud kepsujalad on ikka ja alati lahkelt oodatud.

Tantsimiseni!”

HELGI KREEK,
ANITA PALLON

Kino maale
EelmineSoinaste külarahvas pidas kolmandaid koristustalguid
JärgmineÜlenurme muusikakoolis