Tartu võimlemispidu „Käänulised teed“

1648

Vahva päev „Käänulistel teedel“ 29. juunil toimus Tartus Tamme staadionil järjekorras juba seitsmes Tartu võimlemispidu, seekord pealkirjaks „Käänulised teed“. Võimlemispidu on ellu kutsutud selleks, et anda võimalus kõigile, kellel huvi ja soovi tegeleda liikumisega, teha seda lõbusalt. Koos professionaalsete võimlejatega saavad suurest peost osa kõik huvilised juba alates beebieast, mille ilmekaks näiteks oli sel aastal esitatud vanema ja lapse kava.

Ka sellel aastal oli Kuuste kool võimlemispeol esindatud. Esimese klassi õpilased osalesid 1.-2. klassi kavas „Käänulised teed“. Vahvale ja võimsale peole eelnesid kaks proovide päeva ning enne põhietendust veel peaproov, kus lastel tuli üles näidata tõelist vaprust ja visadust, et toime tulla kuuma ilma ja lõõskava päikesega. Siinkohal kiidan kindlasti meie seitset vahvat tantsujõmmi – me saime sellega hakkama!

Oma osa oli täita ka lapsevanematel, kes viimistlesid parajaks laste riided ning olid abiks ka proovide ja peo ajal. Aitäh teile!

Sel korral õpetati tantsima ka juhendajad, kes tegid peol kohe esimesena etteaste koos kaitseväeorkestriga. Ühtekokku oli peol 17 etteastet ja peo lõpetas suur ühistants, kuhu kaasati ka pealtvaatajad.

INGA KURGJÄRV,
Kuuste kooli kehalise kasvatuse õpetaja

Kambja lasteaia võimlejate suvi algas peoga Taaskord on paljudel väikestel ja suurtel tantsuhuvilistel saanud suvi ilusa alguse Tartu võimlemispeoga, mille nimeks oli sel korral „Käänulised teed“.

Minu tänu ja kiitus Kambja lasteaia väikestele ja suurtele tantsijatele!

Tartu VII võimlemispeo naisrühmade kavas „Saame kokku“ (autor Sirje Eomõis) osalesid Kambja lasteaia õpetajad ja töötajad Katrin Luik, Kirsti Kommusaar, Merlin Meremaa, Inna Veskioja, Evely Kera, Jaanika Timmermann, Eve Kiuru ja Monica Roosve.

Aitäh ja kummardus Kambja lasteaia tantsulise võimlemise ringi vanema grupi lastele, kes osalesid lasteaedade kavas „Sipsikud“ (autor Säde Mai Krusberg). Sipsikud olid Liisbet-Marie Järve, Grete-Liis Prants, Liise Lepperk, Marite Värnik, Brita Kommusaar, Liisa Tubin, Kaur-Villem Tiidor, Mikk Tubin, Keete Keilin Turm ja Säde-Ly Sule.

Tänan ka vanemaid abi ja toetuse eest! Põnevaid suviseid käänulisi teid soovides

MONICA ROOSVE,
Kambja lasteaia Mesimumm liikumisõpetaja ja tantsijate juhendaja

Kino maale
EelmineVõimlemispidu oli edukas ja menukas
JärgmineKokkuvõte Kambja vallavalitsuse istungitest