Tänusõnad kevadise traditsiooni loomise eest!

1021

Tsiteerides Cicerot, siis «kui sul on aed ja raamatukogu, on sul elus kõik olemas».

Päikeselisel päeval enne emadepäeva toimunud Tõrvandi kevadlaadal «Mai Kelluke» oli rohkemgi – mitmekülgne valik istikuid aiasõpradele, vahvad raamatud ja tegevused väikestele laadakülastajatele, ainulaadsed teosed käsitööaustajatele ning põnevad maitsed mitmesugustest jäätistest kuni vürtsikate ukrainapäraste kapsarullideni. Lisaks meeleolu, mille lõid kõik laadal osalejad ja ilus ilm lahkelt ilmataadilt.

Erinevaid kauplejaid oli kokku ligi 70 ja tagasiside laadakorraldajatele igati positiivne. Mitmed leidsid, et kuna külastajaid oli rohkesti ning toimumiskoht suurepärane, tuleks alustada ka Tõrvandi sügislaada korraldamist. Kauplejatele-külastajatele avaldas nende endi sõnul muljet ka maitsekas kultuuriprogramm, mille sisustasid Reola kultuurimaja kollektiivid, Ülenurme Muusikakooli laste kandleansambel, naisrühm «Laululind», TÜ puhkpilliorkester Popsid, laulustuudio Õnnemaa, Aare Varusk akordionilugudega, Ülenurme Käsitöö- ja Rahvuskultuuri Seltsi Nurmenukk moeloojad ja –kandjad ning Lõõtsavägilased.

Lisaks pälvisid kiidusõnu lastelinnaku tegevused, mille käigus oli võimalik tutvuda päästetehnikaga, sõita ponidega, mängida minifarmi masinatega, osaleda käsitöö- ja kunstiõpitubades, uudistada rallikrossiautot ja valmistada emadepäevaks lilleseade.

Peale laada eduka ellukutsumise on sündinud ka mõte jätta sellest esimesest aastast kauakestev jälg. Sellest mõttest kantuna on plaanis haljastada Tõrvandis Aia tänava alguses asuv ringtee, mis köidaks pilku nii suvisel ajal kui oleks efektne ka talvisel ajal. Niipea kui saadakse vastavad kooskõlastused, on võimalik alustada haljastuse planeerimisega.

Korraldusmeeskond teeb suure kummarduse kõikidele pöidlahoidjatele ja toetajatele. Täname Kambja Vallavalitsust, OÜ Olme töökat kollektiivi, OÜ-d Reinsalu Auto, Tõrvandi spordihoone hinge Heiki Sarapuud, vapraid vabatahtlikke eesotsas Marge ja Raheliga, Toomas Laant koos õpilastega, Ülo Karpovit, MTÜ Õnnemaa aktiivseid juhendajaid, Ülenurme Käsitöö- ja Rahvuskultuuri Seltsi Nurmenukk töökaid daame, MTÜ Tõrvandi Päästeseltsi, Kodukultuuri seltsi Tõrvandi ja Reola kultuurimaja.

Suur tänu kõikidele kauplejatele ja külastajatele!

Kohtume juba järgmisel kevadel ikka veelgi sisukamalt ja juba uute ideedega!

KAUPO PIIRSALU,
laada peakorraldaja

Kino maale
EelmineÜlenurme Tulilinnud
JärgmineTõrvandis särisesid grillid ja anti valu vend Oskarile