Vallavalitsuse liikmed ja töötajad tutvusid tallinlaste puhkealadega

757
Kambja Vallavalitsuse töötajad kuulavad Heiki Kalbergi Tondiraba rekreatsiooniala tutvustust. Foto: Marko Ojakivi

Eile, 9. juunil toimus vallavalitsuse väljasõiduistung Tallinna, kus tutvuti elanike tervislikke eluviise soodustavate võimalustega.

Väljasõidu eesmärk on kujundada Kambjast roheline ja loodussäästlik vald, mis avardab piirkonna elu- ja liigirikkust ning pakub elanikele kui külalistele looduskaunist keskkonda. Esimese etapina on kavandamisel Jõeveere kinnistu terviklik arendamine.

Väljasõidul tutvuti Tondiraba ja Kopli kase pargiga ning külastati kruiisisadama promenaadi, mis võimaldavad elanikel mitmekülgselt veeta vaba aega kui sportida.

Baltikumi suurimat Tondiraba rekreatsiooniala ja kase parki tutvustas planeeringu üks autoritest Heiki Kalberg (AB Artes Terrae), kes on seotud Jõeveere kinnistu detailplaneeringu koostamisega.

„Mida hoolivamalt suhtuvad vallaelanikud ümbritsevasse ja peavad lugu oma tervisest, seda jätkusuutlikum on valla tulevik,“ sõnas abivallavanem Alar Arukuusk. „Esmalt kujundatakse välja Jõeveere puhke- ja rekreatsiooniala.“

„Kui midagi teha, siis teha seda tervikuna ja korralikult, mistõttu tutvusime varakult Tallinnas elanikele pakutavate võimalustega“, jätkas Arukuusk.

Välja soovitakse arendada terviklikult ka Porijõe matkarada, kus Porijõe tee ja Jõeveere kinnistu rekreatsiooniala on ühendatud sildadega üle jõe. Lisaks on kavandamisel ka Tõrvandi keskusala roheala.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineSoinaste lasteaed otsib oma tegusasse kollektiivi õpetajat ja koristajat
JärgmineLugejate Vägi kutsub huvilisi põnevale Põlvamaale