SO-LE sisutihe kevad

943
Kuremaal.

Naisansambli kevad oli tõesti tihe esinemiste poolest, mis on ju igati meeldiv.

7. aprillil toimus Kambjas Lõuna-Eesti naisansamblite kevadkontsert Kambja Lüüra, millest me oleme ikka jõudumööda osa võtnud. Ansambleid ei olnud väga palju – eks ilm meelitas kevadtöödele, aga kõik ansamblid olid eriilmelised ja huvitavad ning erineva tasemega. Põnevaid vaheklippe pakkus meeste show-grupp.

Tänu tublidele kultuurijuhtidele on see üritus kestma jäänud, mis on väga vahva, pakkudes võimaluse naisansamblitel särada.

21. aprillil oli vokaalansamblite päev Kuremaal, millest võttis osa 13 ansamblit. See kandis järjekorranumbrit 21, mis on küllalt märgiline. Hea akustika ja teatava maagilisusega Kuremaa loss on väga hea esinemiskoht. Ansamblite ehedus tuli välja ka sellest, et esineti ilma võimenduseta. Iga ansambel pidi laulma 3 laulu: üks rahvalaul ja üks laul eesti heliloojalt ning üks laul omal valikul. Meie enda arvates oli põnev R. Pätsi seatud „Torupill“, mis tuli hästi välja ja mida laulsime a capella.

12. mail pakkusime kauneid muusikaelamusi Tõrvandis kevadlaadal. Ilm soosis ettevõtmist kõigiti.

16. mail oli kontsert Tartu Raekoja saalis koos Postimaja naiskoori Linda ja kitarrist Janar Sarapuga. Suure aplausi saime A. Oidi „Laul kodust“ eest, mida esitasime koos Janariga kaunite kitarrihelide saatel. Tähelepanuväärne oli seegi, et kontserti kuulas Tartu linnapea Urmas Klaas, kes kontserdi lõpus tänas lilledega.

Naisansamblil on ees veel kultuurireisid Ruhnu koos Priiuse seltsimaja rahvatantsurühmaga Krüsanteem ja Gotlandi Visbisse.

Siinkohal tänan kõiki oma lauljaid – Annet, Merlet, Mairet, Astridit, Karinit ja kultuurijuht Andrit suurpärase koostöö eest! Sügav kummardus ka meie kuulajatele! Ilusat suve kõigile! Uute kohtumisteni!

ÜLLE PARTS,
So-Le juhendaja

Kino maale
EelmineArmastatud staarid annavad kontserte meie valla Kiivitaja talu õuemurul
JärgmineVäärtuskasvatus Kuuste Kooli moodi