Põllumajandusmuuseum avab elamuslike laupäevakute hooaja eksklusiivsete mõisatuuridega

466

Juulikuu esimesel laupäeval, 2. juulil avab Eesti Põllumajandusmuuseum Ülenurmel suviste elamuslike laupäevakute sarja muuseumi 54. sünnipäevale pühendatud eksklusiivsete mõisatuuridega.

Külastajaid on tervitamas härra Muna, kes pajatab põnevaid – ja ehk ka pikantseid – lugusid Ülenurme mõisa kuulsusrikkast ajaloost Liivimaa edumeelseimast mõisast kuni tänapäeva muuseumini välja. Muuseumi juhataja Merike Lang aga kergitab esimestele uudishimulikele pisut saladuseloori – millised tulevikuplaanid on meeskonnal Ülenurme kompleksi kujundamisel kaasaegseks, innovaatiliseks näituse- ja külastuskeskkonnaks.

Muuseumituurid algavad kell 11, neil osalemiseks lunasta muuseumipilet. Tähelepanu! Tuuril osalejate arv on piiratud, seetõttu ole aegsasti kohal!

Külastajaid ootab sünnipäevale kohaselt kringel. Lisaks tavapärasele näitusemajale pääseb uudistama ka lauda teisel korrusel asuvasse avatud hoidlasse, varakambrisse ja veterinaarianäitusele, rukkiküünis tasub üles leida filmi „Tants aurukatla ümber“ superstaar – aurukatel kogu oma eheduses. Palju põnevat on uurida ka nõukogude-aegset põllumajandustehnikat esitleval väljakul, kus iga masinaga seonduvalt on bännerite sisekülgedel välja toodud kolm põnevat fakti. Kel neist või mõisatuuri jutust midagi tähele panemata või väheks jääb, saab lisa kuulata audiogiid.memu.ee rakendusest.

Eesti Põllumajandusmuuseumis on kujunemas kenaks traditsiooniks pühendada suvised laupäevad erinevatele teemadele, kutsuda huvilisi osa saama erinevatest töötubadest ja kaasa lööma lustlikes mängudes.

Laupäevakute hooaja avab 2. juulil põllumajandusmuuseumi sünnipäev koos eksklusiivsete mõisatuuridega. Järgmisel laupäeval tutvustatakse lammaste ja villaga seotud teemasid. Näiteks – kas tead, millised on kaasaegsed villa kasutusvõimalused aianduses, kuidas taimedega lõnga värvida või kuidas lambalihast kõige hõrgumaid roogasid valmistada? Ettevalmistusjärgus nostalgianäitus „Peedist pesumasin“ esitleb sellest järgmisel laupäeval nõuka-aegsete inimeste loomingulist ja nutikat poolt, lagedale tuuakse ka mängud aegadest, mil mustvalge telekas näitas vaid kord päevas multifilmi või nädalavahetusel „Kapten Tenkešit“. Lähtuvalt muuseumi põhiteemast ja aastaajast on tulemas rukkile ja linale pühendatud päevad, leitakse üles muuseumi haruldased ja peidetud aarded, pannakse suvi purki. Ja nii edasi kuni augusti lõpuni välja.

Põllumajandusmuuseumisse tasub suvel külla tulla kogu perega!

Kino maale
EelmineÕssul on suletud kuni 8. juulini sissesõit Tiigi ja Kesa teele
JärgmineVallavolikogu istungilt