Sipelgad, Liblikad ja Pintselsabad said vägeva tantsupeoelamuse

359

5. juunil toimus Tartu ülikooli staadionil Tartumaa tantsupidu „Päev Emajõel”. Kohal oli üle 1700 tantsija, noorimad neist mudilasrühmad, keda oli kokku üheksa, neist omakorda kolm olid Kambja vallast: Tõrvandi lasteaia Sipelgate rühm ning Ülenurme Nurmepesa lasteaia Liblikate ja Pintselsabade rühm.

Tantsupeo päev oli lastele pikk, aga väga meeleolukas. Mudilastel oli selgeks õpitud kaks tantsu ja hommikuses proovis selgusid nende liikumised nii proloogis kui ka finaalis. Peo sissejuhatavas osas said mudilasrühmad endile juhtideks suured tantsijad, kelle saatel nad platsil enda ning ühtlasi tantsupeo esimese tantsu koha leidsid; ülejäänud osalejad liikusid nende selja tagant ühise jõena platsilt läbi. Suur tantsuplats lapsi ei heidutanud ja sõbralike tantsujuhtide innustamise saatel tantsisid nad rõõmsalt ja julgelt. Proovide vaheajal said lapsed Ülikooli staadioni harjutusväljakule püstitatud telkide – meie pesapaiga juures aega maha võtta. Sealne elu oli neile kui päevane lastelaager: lapsed tundsid ennast väga hästi omavahel mängides, kodust kaasa pandud näkse jagades ja süües ning ka lihtsalt pikutades.

Peaproov-etenduse ajaks riietusid kõik osalejad rahvariietesse ja lapsed olid siiras vaimustuses: kõik on nii ilusad! Pikk etendus ei tundunudki väga pikk, sest huvitav oli teisi tantsijaid vaadata ja muusikat nautida. Mudilaste saatjate hirm selle ees, kuidas lapsed vastu peavad, oli olnud asjatu. Enne õhtust etendust said lapsed veel ennast pesapaiga juures joostes ja mängides välja elada. Ei kao kõrvust ühe poisi hüüatus: see on parim päev mu elus! Oli tunda juba elevust läheneva etenduse ning ootuse ees oma vanematele esineda. Lapsed tantsisid oma tantsud sama julgelt ja rõõmsalt nagu proovides ning teenisid välja suure aplausi.

Oli väga ilus tantsupidu. Aitäh korraldajatele ja tore, et ka mudilastel oli selline suurepärane võimalus sellest kõigest osa saada!

LI PIIR, JELENA JÕGI, EGLE TINTSE,
juhendajad

Kino maale
EelmineTänusõnad postitoojale
JärgmineTipu talus algavad taas joogatunnid