Sport ja kunst käsikäes Vana-Kuustes

540
See on meie õnnelik päev Foto: Eve Peru

1. juuni õhtul kaikus Vana-Kuuste mõisapark laste rõõmsatest kilgetest ja täiskasvanute ergutushüüetest – käimas oli lastekaitsepäevale pühendatud sportlik perepäev. Loo autori südant valdas äratundmisrõõm, sest meenusid lapsepõlve kaunimad ajad, mil pea igal suveõhtul täitusid meie pargi spordiväljakud entusiastlike noortega. Erinevaid pallilahinguid löödi nii kaua, kuni silm õhtuhämaruses seletas.

Sel aastal tuli meie kooli direktor Lenne mõttele kutsuda lastekaitsepäeva õhtupoolikul kokku meie lasteaia- ja koolilaste pered, et üheskoos pidada maha üks lustlik spordipidu. Meie liikumisõpetaja Inga sai ülesande panna kokku võistluste kava, kus eelistatud oleksid just pika traditsiooniga spordialad. Direktori soovil pidi üheks alaks olema kindlasti kaugushüpe, teised jättis ta õpetaja Inga otsustada.

Nii lisandusidki kõigepealt väikese kiiksuga rahvastepall: mängiti nimelt suure võimlemispalliga, mida oli raske visata, aga pisut kergem püüda. Täistabamusena võis see hiiglane mängija lausa jalust lüüa. Tegevus palliplatsidel oli väga hoogne ja hasartne, nii et pealtvaatajatel ning kohtunikel olid pärast hääled päris kähedad.

Veel sai proovida topispallijänni, milles ükski osaleja jänni ei jäänud. Parim tulemus küündis koguni üle 15 meetri.

Järjekordse näitena heast koostööst kogukonnarahvaga oli Kuuste dartsiklubi vanale korvpalliplatsile oma märklauad ja telgi üles seadnud. Täpsematele noolelennutajatele pani klubi omalt poolt ka diplomid ja auhinnad välja: parima skoori tegi Kaire Palusoo, täpseima käega oli aga Marica Nõmmemaa. Aitäh vahva elamuse eest!

Sporditegemise suurim rõõm peitub teadagi osalemises, aga võistluste peakohtuniku Inga soovil toon siinkohal ära ka õhtu parimad tulemused. Kaugushüppes võidutses naiste arvestuses Heret Jantsus tulemusega 3,33 m, meestest Kaido Poska tulemusega 4,45 m. Tüdrukute parim oli Victoria Polikarpus tulemusega 3,78 m, poistest Eerik Rudometov tulemusega 4,43 m.

Naistest lennutas kolmekilost topispalli kõige kaugemale Heret Jantsus (7,40 m), meestest küündis Juhan Liivamägi vise 15,50 m kaugusele. Tüdrukute ja poiste võistlusvahend kaalus 2 kg. Mairin Palusoo saatis selle 7,10 m kaugusele, Artur Nõmmemaa pall maandus 10 m joonel.

Lasteaiarahva õhtu algas teatevõistlusega, mille korraldasid Nublude rühma õpetajad, hoogsa käruralli viisid läbi Õnnetriinud. Edasi mindi koolimaja ette, kus Päiksekeste rühma juhendamisel loodi tänavakunsti. Värviliste kriitide abil ilmusid asfaldile südamlikud pildid teemal „Õnneliku lapse päev“, mis veel järgmisel hommikul koolitulijaid rõõmustasid. Siis aga algas vihmasadu…

Aga põnevat kunsti tehti sel õhtul veel. Nimelt kutsus MTÜ Õnnemaa kohale puuskulptori Anni Käärsti, kelle osavad käed võlusid männipakust välja toreda seenemehikese, kes hiljem leidis endale väärika koha Vana-Kuuste naisseltsi maja uksevahina. Õnnemaa rahvast tuleb tänada ka pirukate-saiakeste eest, mis pakkusid tõelise maitseelamuse ja aitasid füüsilisest pingutusest tekkinud näljatunnet leevendada.

Korraldajate suureks rõõmuks oli spordipeost osavõtjaid tublisti üle saja, esindatud oli 44 peret. Nii osalejate hulk kui ka sündmusega kaasnenud rõõmsameelne õhkkond loovad veendumuse, et see üritus peab saama traditsiooniks.

KAIDO MARK,
Kuuste kooli huvijuht

Kino maale
EelmineLenneldes kooli poole…
JärgmineOlev Saluveeril täitus 50 aastat haridustööd