Suurperede sportlik suvepäev Tõrvandis

787
Tartumaa suurpered sportlikul suvepäeval Tõrvandis. Foto Tartu Pereliit.

Juunikuu viimasel päeval toimus Tõrvandi staadionil Tartu Pereliidu sportlik suvepäev. Kohale tuli ligi 200 suurt ja väikest pereliidu liiget, kes olid kaasa võtnud hea tuju ning soovi aktiivselt pereliidu teiste peredega aega veeta.

Toimusid erinevad võistlused lastele ja emmedele-issidele: maadlesime ja suusatasime, hüppasime ja keerutasime, rippusime ja jooksime ning tundsime rõõmu koosolemisest! Lastele olid lustimiseks erinevad batuudid ja mängud, emad said valmistada looduslikku kehakoorijat, selgitasime välja Tartu Pereliidu Rammumehe – Margo Toom (Tartu), Rammunaise – Mariliis Lääniste (Tartu), Rammupoisi – Mathias Marko Vestmann (Kambja vald) ja Rammutüdruku – Jane-Liis Saliste (Tabivere vald). Hiidsuuskadel võisteldes selgus ka pereliidu kiireim pere suvesuusatamises, selleks sai perekond Lääniste Tartust.

Parimatele olid karikad ja kõik väiksemad võistlustest osavõtjad said šokolaadist magusad medalid ning meened. Auhindadeks olid veel pereliidu enda liikmete poolt küpsetatud värsked leivapätsid ja kringlid ning käsitööna valminud kell.

Ilmataat küll 100% oma lubadusest, et terve päev paistab päike ja on soe, kinni ei pidanud, aga veekraanid hoidis ta kinni ja väike vihmasabin kohe pärast programmi lõppemist ei rikkunud meie tuju.

Suur tänu kõigile, kes spordipäeva õnnestumisele kaasa aitasid: SK Jõusport rammuvõistluste korraldamise eest; Salvest, Eesti Pagar, Premia Külmhoone, Värska Vesi, Nõo Lihavürst spordipäeva söögi ja joogi eest; Batuudijuss, Airfun, Heategevusühing Hea Tegu, Maitseelamused catering, Kalevi Kommivabrik, kauplus Talev. Tartu Pereliit tänab Kambja valda ja Heiki Sarapuud Tõrvandi spordihoone ja noortekeskuse kasutamise võimaldamise eest!

Sportlik suvepäev on pereliidu 2017. aasta lõpus alanud projekti „Suured pered – tugevad pered“ kokkuvõtvaks lõpusündmuseks. Projekti käigus said pereliidu liikmed osaleda koolitusel „Teadlik lapsevanem“ ning alustati pereklubi tegevust, kus kohtutakse erinevate koolitajate ja nõustajatega. Pereklubis pakuvad ka pereliidu oma liikmed erinevaid huvitavaid tegevusi – alguse on saanud ühised filmi- ja käsitööõhtud.

Projekti rahastas siseministeerium ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital kohaliku omaalgatuse programmist.

Tartu Pereliit ühendab Tartumaa lasterikkaid peresid, kus kasvab 3 või enam last. Kambja vallast kuulub Tartu Pereliitu üle 20 pere. Tartu Pereliit ootab oma tegevusega liituma kõiki suurperesid – kontakt tartupereliit@gmail.com, tel 516 2116 (Janne Aan, juhatuse liige). Pereliidu tegevusega saate tutvuda FBs – Tartu Pereliit.

JANNE AAN, Tartu Pereliidu juhatuse liige

Kino maale
EelmineBeebikool Trikatrei
JärgmineÜlenurme õpilasmalev suureneb iga aastaga