Oli imetore õhtu

449
Publiku tähelepanu vallutas ka suurepärase lauluoskusega Haaslava meeskoori topeltkvartett Väike Punt. Foto: Tauri Anni

Tartu Postimehest loeme sageli nädalalõpu küsimust reedese rõõmu kohta. Soovin lugejatega jagada oma reedeseid rõõmutundeid 26. augustil Reola kultuurimajas toimunud kontserdist.

Usun, et publik elas läbi samu emotsioone nagu mina. Jagan selgitusi – augusti viimasel reedel toimus kultuurimajas kahe väga kõrgetasemelise muusikakollektiivi ühine kontsert. Esimeses pooles üllatas meid üliandekate meeste Tanel Aavakivi, Alari Piispea, Meelis Undi ja Karl Laanemetsa kaasahaarav esinemine nii pillimeeste kui lauljatena. Kui kõlasid tuntud eesti laulud, siis kõpsusid kuulajate jalad rütmis kaasa ja suugi kippus viise veeretama. On ju nende meeste estraadiorkester Äge Brass ülevabariigiliselt tuntud. Meil oli au ja suur rõõm neid kuulata.

Esimeses pooles üllatas kuulajaid üliandekate meeste estraadiorkester Äge Brass. Foto: Tauri Anni

Edasi vallutas publiku tähelepanu meie kodukandis tuntud suurepärase lauluoskusega Haaslava meeskoori topeltkvartett Väike Punt, mille mehed esinesid nii hea ansamblina kui ka lõbusa teatraalse kaasaelamisega. Nauding oli võimas ja kuulajate aplaus ei tahtnudki lõppeda.

Vestlesin vaheajal pikaaegse koorilaulja ja pundi liikme Heiki Rohusaluga, oma endise õpilasega. Minu kiidusõnade peale ta imelise lauluoskuse kohta vastas Heiki: „No eks ma olen 35 aastat harjutanud kah!“ Edu ja laulurõõmu kõigile, eriti Kalev Lindalile, mu Ülenurme aastate kolleegile, kes paneb oma sarmi ja vitaalsusega ning hea dirigendioskusega hästi laulma iga koori nii lähedal kui kaugel. Aitäh, mehed, meeldivate elamuste eest!

Kontserdi vaheajal pakkus lahke sõna ja naeratusega Uhti kõrtsiemand Kai Paks maitsvaid suupisteid ja kõigile meelepäraseid roogasid.

Peale vaheaega aga jätkus kontsert nagu suur ühislaulmine, s.o lavatäis mehi ja publik saalis laulsid ühel häälel, ühel meelel, kui kuulajad said koos Ägeda Brassi ja lavale kogunenud Väikese Pundi meestega koos laulda. Hea muusika kutsus ka tantsupaarid saalipõrandale. Oli suurepärane ajutiselt vaikijäänud häältega ja koos toredate meestega laulda tuntud eesti laule. Usun, et võimas laulupidu kostis üle Uhti küla hilisõhtuni.

Aitäh kultuurimaja juhtkonnale südantsoojendava kontserdi korraldamise eest! Pakkusite meile suurepärase suvelõpu peo. Tänu teile kõigi saalisolijate poolt!

Aime-Laine Kahk
endine õpetaja ja kultuuritöö austaja

Kino maale
EelmineJärjekordne rõõmustav koostöökogemus
JärgmineTõrvandis toimus kogu valla taaskasutuslaat