Kogukonnatunne läbi ühisürituste

470
Fotod: Tiina Hõlpus

Õssu küla aktiivsed pered korraldasid 28. augustil endale ja lähinaabritele küla palliplatsil sportliku ning tõeliselt meeleoluka perepäeva. Kokkutulemise eesmärk oli omavahel paremini tuttavaks saada ning näidata küla lastele, milliseid toredaid mänge saab omavahel palliplatsidel mängida.

Suurt rõõmu valmistas see, et nii paljud olid valmis abistama – naabrid Katrin, Mari, Kairi, Tiina, Kadri, Kersti ja Kaspar panid kokku ürituse kondikava ning viisid läbi mänge, naabrimees Raul tõi tehnika ja kostitas osalejaid hea muusikaga, lähedal elavad naabrid jagasid elektrit ning tõid üritusele ka oma mööblit, Reene viis kõikidega läbi lõbusa Leopoldvõimlemise, Marleen esines imeilusa võimlemiskavaga, Raili valmistas ürituse tähistamiseks kolm torti ning lisaks toetas veel suur hulk peresid üritust rahaliselt, kokku lausa 362 euroga.

Ühise koostöö käigus viidi läbi perepäev, kus mängiti erinevaid mänge nagu kuum kartul, ass-ass, tagumine paar välja, valgusfoor, ketikull jne. Päeva teises pooles said külaelanikud mõõtu võtta teatevõistlustel, kus selgusid kiiremad ja osavamad tokikeerutamises, munajooksus, köietõmbamises, meeskondlikus suusatamises ning kotijooksus. Taustal toimus terve päeva vältel võrkpalliturniir, millest võttis osa kuus tiimi, kes nautisid tegutsemist – mängurõõm esmalt ja siis tulemused! Lisaks oli võimalik uurida ka teisi aktiivseid tegevusi nagu kummi- või tänavakeks, harjutada tasakaalu sumosaabastega, teha täpsusviskeid, keerutada hularõngast, hüpata batuudil ning väiksemad said hullata pallimeres. Päeva lõpetas veesõda, mille tarvis valmistasid nobedad näpud 500 veepommi, mis pakkusid kuumal päeval värskendavat jahutust.

Ilm oli suurepärane, rahvas jäi rahule ja loodetavasti on loodud traditsioon iga-aastaseks perepäevaks! Täname kõiki peresid aktiivse osavõtu eest ning Kambja Vallavalitsust, Kommipommi ja kohalikke elanikke ürituse toetamise eest.

Kadri Saaremaa
Õssu sportliku perepäeva korraldajate nimel

Kino maale
EelmineTõrvandis toimus kogu valla taaskasutuslaat
JärgmineKillukesi Külitse minevikust