Õpetajate päeval kuulutati välja Kambja Ignatsi Jaagu Kooli aasta õpetaja ja aasta kolleeg

1469
ÜMBERKEHASTUS: Õpilased vabastasid õpetajad õpetajate päeva puhul töökohustustest, kuid kooli pidi siiski ilmuma Lotte tegelastena. Foto: Lisell Ojamets

„Suurim kunst õpetamise juures on äratada õpilases rõõmu loomingulisest eneseväljendusest ja tarkusest“. A. Einstein

 

Kolmapäeval, 5. oktoobril tähistatud õpetajate päev möödus üheksandike juhtimisel Lotte multifilmimaailmas. Lotte tegelasteks kostümeeritud õpetajaid ja õpilasi oli täis terve maja. Päeva avanud aktusel esinesid poistekoor, 1. klassi solistid ja 5. klassi ansambel „Leiutajateküla Lotte bänd“. Koolitundides õppisid õpetajad sel korral meie Taimaalt pärit vahetusõpilase Nida juhendamisel tai keelt, kaunistasid pannkoogid Lotte tegelasteks ja valmistasid ette esinemisnumbri „Detektiiv Lotte“ ainetel. Suur tänu 9. klassile ja kõikidele esinejatele toreda koolipäeva eest!

Kuuendat aastat toimunud aasta õpetaja valimistel sai iga õpilane anda oma hääle õpetaja poolt, kes suhtub õpilastesse kõige abivalmimalt, julgustab ja motiveerib õpilasi, märkab ja tunnustab õpilaste saavutusi, õpetab oma õppeainet huvitavalt ja küsib oma töö kohta tagasisidet.

Õpilaste arvates vastas juba kolmandat õppeaasta järjest nendele tingimustele kõige paremini loodusainete õpetaja Gerli Edela. Tema kohta arvati näiteks nii: „Väga mõistev ja hea õpetaja. Teeb tunnis kõik selgeks ja vajadusel aitab õpilasi.

Mõistab ka kõige kahemõttelisemaid nalju ja musta huumorit. Lisaks suudab hoida korda nagu muuseas, ilma liigse lisapingutuseta.

Siuke noh, tajub nalja ja on piisavalt range (aga mitte kuri:)) ja oskab õpetada super hästi. Väga hea õpetaja!! Ta on lihtsalt kõigist kõige parem!“.

Gerli Edela ja Ilona Arvi. Foto: Marika Karo

September tõi kooli rõõmusõnumi, et kaks meie kolleegi said sel aastal Tartumaa aasta õpetaja tiitli. Tartumaa aasta põhikooli aineõpetajaks nimetati Gerli Edela ja Tartumaa aasta tugispetsialisti tiitli pälvis meie endine sotsiaalpedagoog Ilona Arvi. Palju õnne! See on suur tunnustus ja näitab, et meie koolis töötavad väärt õpetajad ja tugispetsialistid.

Kooli töötajatel oli samuti võimalus nimetada endi seast kolleeg, kes paistis eelmisel aastal silma siira vastutulelikkuse, lahkuse ja sõbralikkusega, kellega on kerge „asju ajada”, kes peab kinni antud lubadustest ja kelle poole pöördudes on enamasti abi saadud.

Kairi Keskpalu. Foto: erakogu

Töökaaslaste hinnangul on selline kolleeg meie kooli majandusjuhataja Kairi Keskpalu, keda tunnustatakse selle eest, et „eriti sel aastal on ta teinud kooli heaks väga palju: nii sisustamisel kui vahendite hankimisel; väga vastutulelik, konkreetne asjaajamisel, kiiresti reageeriv, võimalusi ja vajadusi arvestav“. Aitäh, Kairi!

Õpetajate päeva paiku räägitakse ja kirjutatakse õpetajatöö rõõmudest ja muredest tavapärasemast rohkem. Viimasel ajal üha enam ka sellest, et õpetajad tegutsevad kriisijuhtimise eesliinil – suudavad tulla toime ka keeruliste olukordadega, kohanevad ja tegutsevad paindlikult ja mõtestatult. Õpetajat on võrreldud tuletorniga, mis aitab teadmiste ja oskuste kättenäitamise ja õpetamise abil maailmas orienteeruda ning pakub tuge ka siis, kui on raske ja tormine aeg.

Soovin, et meie õpetajatel oleks igas päevas rohkem töörõõmu kui -muret ning et neil oleks jõudu ja jaksu kiirata nii palju valgust, et iga õpilane leiaks oma tee!

Marika Karo
direktor

Kino maale
EelmineÜlenurme lasteaed Nurmepesa ootab oma meeskonda koka abi
JärgmineVallavalitsuse istungilt 05.10.2022