Direktor Rein Härmoja nimeline üheksas karikajooks

536
Kolm noormeest auhinnapedjestaalil, käes diplomid, kaelas medalid. Taamal pargi puud. Maas langenud sügislehed.
Pjedestaali kõrgeimal astmel võistluse kiireim jooksja Renno Polikarpus. Foto: Gerly Gurt

On ettevõtmisi, mille peale ei hakka isegi õela koroonatõve hammas. Üks neist on Kuuste kooli traditsiooniline direktori karikajooks, mis on oma nime saanud meie kauaaegse direktori ja tulihingelise spordimehe Rein Härmoja auks. Turvalisuse nimel oleme küll mõnel vahepealsel aastal pidanud võistluse formaati pisut muutma ja näiteks auhinnatseremooniat hajutama, aga ära pole populaarne üritus jäänud.

Võistluspäeval on alati paistnud päike ja soojapügalaidki parajalt jagunud

Loomulikult on siin oma osa ürituse, millega tähistame ka üleeuroopalist spordinädalat, peaeesmärgil: propageerida sportlikku eluviisi ja anda osavõtjatele võimalus oma kopsud värske õhuga korralikult läbi tuulutada. Ka ilmataat näib spordirahva poolel olevat, sest vihmaste ja kõledate sügisilmade vahel on võistluspäeval alati paistnud päike ja soojapügalaidki parajalt jagunud.

Aga asume nüüd ettevõtmise peategelaste, noorte jooksusõprade tulemuste juurde. Spordipeo avasid lasteaialapsed, kes jooksid läbi lühema pargiringi ja said tänutäheks spordinädala teemalise torusalli. Õpilased läbivad kilomeetri pikkuse distantsi, mis koosneb ringist ümber koolipargi ja selle sees, ning finišeerivad pargi keskel. Koolipere noorima vanuserühma, 1.–3. kl tüdrukute nobedaim oli Elli Tann. Talle järgnesid Adele Marleen Voore ja Ceitlyn-Mirell Vessin. Poistest kutsuti pjedestaalile esikoha omanik Sebastian Ojasalu ning vastavalt teise ja kolmanda koha saavutanud Pavlo Borysiuk ja Patrick Narits.

Teise kooliastme kiireimad tüdrukud olid Mairin Palusoo (I koht), Stella Jurs (II koht) ja Deiny-Christiin Tamm (III koht) ning poistest Renno Polikarpus (I koht ja päeva parim aeg – 3.56,3), Mairold Nukk (II koht) ja Alex Poska (III koht).

Vanima kooliastme auhinnalised kohad jagunesid järgmiselt: neidude esikolmik oli Anni Voore, Victoria Polikarpus ja Mariana Rudometov ning noormeeste oma Sten Vesso, Airon Andero Osula ja Marcus Miina.

Täiskasvanud jooksjate au päästis lasteaiaõpetaja Anneli Veski, kes pälvis ka võidukarika.

Järgmisel aastal on karikajooksu esimene suurem juubel. Meie mõtted liiguvad juba selles suunas, kuidas seda vääriliselt tähistada. Üks kindel eesmärk on ulatuslikum kogukonnarahva kaasamine, mille kasuks räägib senine rõõmu pakkunud koostöökogemus.

Kaido Mark

Kino maale
EelmineKuuste lasteaia Päiksekeste rühm pidas mihklipäeva
JärgmineValla perepäeva kontsert